| |

We create magic together…

…sa Anders Fridén på Wacken 2003. Jag var inte där då så jag vet inte om det stämmer. Men igår kunde han definitvit sagt det igen. In Flames var så sjukt bra att jag hade nog inte brytt mig om jag inte vaknat idag. Det var årets sista spelning och också en utav de bättre. Jag ska väl inte påstå att jag var besviken på dem efter Sweden Rock för det var jag inte. Inte så mycket i alla fall. Själva framförandet utav låtarna var grymt bra men mellansnacket och de sjukt långa pauserna gjorde att det blev en ganska sömning spelning. Sen var det ju nästan minusgrader under den kvällen på Sweden Rock vilket kanske bidrog också. Gårdagen var helt tvärtom. Det var längesedan jag var så törtstig efter en spelning. Jag och kompanjon J var helt överrens. En av årets bästa lördagar. Lätt!

Sen kom jag på när vi satt i Scandinavium att igår var det exakt sjutton år sedan en liten liten Tomas stod längst fram och headbangade på sin första ”riktiga” konsert. Vilka det var? Metallica så klart. Men sjutton år? Tiden går fort när man har roligt.

Tanken var att det skulle bli efterkalas igår men när vi väl kom hem till stan så var jag så slut att jag inte orkade. Antingen har jag blivit gammal på riktigt eller så var det helt enkelt en så fruktansvärt bra spelning som helt sög orken ur mig. För det kan väl inte vara en kombination?

Söndag idag då. Min favoritdag. Jag har hunnit med att plöja genom en rulle. The Tournament. Sådär får jag väl säga. Söndagsaction. Absolut! Nu blir det nog att ta med sig kameran ut på stan och knalla runt på julmarknaden en liten stund. Kanske en kopp java om någon skulle råka vara sugen.

Klockan fem är det dags att bänka sig framför TV:n och försöka väcka liv i fotbolls-Tomas igen. Det är riktigt tråkigt att det känns som om jag inte bryr mig längre. Den här hösten verkar ha gått hårdare fram än vad jag trott. Liverpool möter hur som helst Arsenal. På Anfield. Det är dags att visa att det är vår hemma-arena!

Tänk vad bra när inte ”vip-folket” utnyttjar sina platser i Scandinavium. Då kan ju vi vanliga dödliga få sno åt oss. Halvbra sittplatser byttes mot riktigt bra sittplaster efter att jakten på öl misslyckades.

Lite bilder dyker nog upp senare ikväll. Ska bara leka lite med dem först.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4LJOYxVuIyw]
In Flames – Only For The Weak (live @ Wacken 2003)

Similar Posts