WASP | Trägårn, Göteborg

| |

Blackie Lawless | FOTO: Tomas Sandström

Göteborg 4 november 2009

Torsdagar är en bra dag. I synnerhet när man fått en såpass ordentlig urladdning som det var igår. WASP på Trägårn igår var en riktig spark i röven. Ett tag kände jag mig som Kevin Kline (aka Otto) i En fisk som heter Wanda när han blir överkörd av K-K-K-Ken. Ni vet scenen i slutet när Ken rätt och slätt kör över Otto med en ångvält. Så jävla bra var det igår. Att Blackie nu gått och blivit religiös och gör korstecknet på scen får man väl ha vilka åsikter man vill om. Jag tycker inte det är speciellt lämpligt men det är heller inget som stör mig. Alltför mycket.

wasp_setlistOm jag ska beskriva gårdagen på ett snabbt och lättvindigt sätt så får det blir med ett ord. Lycka. Den senaste tidens själsliga misshandel behövde verkligen det här. Det var oerhört skönt att bara stå där och njuta. Just i den stunden så hade jag svårt att tänka mig någon vackrare person än Blackie Lawless. Mannen som för en kort stund gav mig ren och sann kärlek.

Okej det lät lite bögigt det där men så kände jag i alla fall.

Betyg? Jag gillar egentligen inte att sätta betyg på musik. Men WASP är alltid WASP. Bara att Blackie går upp på scen genererar en åtta. Sen att gårdagens gig kom så rätt i tiden så blir det lätt en nia. Inget snack!

Oavsett vad folk lyssnar på för musik så hoppas jag att de flesta kan känna lika starkt som jag gör. Hårdrock är som någon form av själavård för mig. Jag mår oerhört bra när jag får vara nära någon form av hårdrock.

Bögigt igen?

Nej. Vi har Rob Halford. Vem fan har ni?

Nu ser vi fram mot nästa musikaliska upplevelse. Behemoth den 17 november.

Hur bögigt är det?

Föregående

12:53 Life’s a bitch..

07:09 Sovmorgon?

Nästa