Vart är vi på väg?

Klockan tio i sex slog Tomas upp ögonen idag. Normalt sett har jag inga som helst problem att sova. Det är bara att stänga ögonen och slappna av. Men någon tokig gång så går det inte och det det märker jag rätt snabbt. Som idag. Så strax efter sex klev jag ur sängen och tog tag i min skivsamling istället. Projekt ”göra register” har kommit ungefär halvvägs. Jag har läst in skivorna en gång men den utmärkta appen ”My library” hade vänligheten att inte ta med alla skivor. Så nu var det bara att gå i genom det som var inläst och plocka ur de som inte fanns med. Och läsa in dem en och en.

Nu ska tydligen hemtjänsten i Skåne sätta upp kameror hos de äldre vårdtagarna i stället för att åka ut till dem. Ni som inte tål hårda ord kan hålla för öronen nu men vad fan är det som händer? En kamera ska alltså ersätta den mänskliga kontakten för vissa människor? Nu får det snart vara bra på riktigt. Någon gång hoppas jag att de personer som sitter och tar alla de här besluten råkar ut för dem själva. Katastrof!

Vem vill bli gammal i det här landet?

Snö? Jag det snöade minsann idag. Om än väldigt blöt snö och inte så mycket så kom det faktiskt snö. Det var kanske lite väl mycket vinter men vem hade på riktigt trott att sommaren skulle komma nu? Det var väl ganska givet att vi skulle få en släng av inte-så-bra-väder innan det är dags för nästa värmebölja.

Trots tisdag så känns det som en bra dag. Varför vet jag inte men jag tänker inte analysera mer heller.

Grattis mormor som fyller 82 år idag.

Similar Posts