Vad håller vi på med?

| |

Jag har sett färdigt på Hamilton. En okej serie måste jag säga. Varken mer eller mindre. Eller så här. För att vara en svensk produktion är den bra. Ställ den mot utländska produktioner så är den rätt medelmåttig. Men det är ju bara mitt tycke.

Jag har också börjat se Tunn is. Efter fyra avsnitt har jag två reflektioner att dela med mig av. Dels är det lite som vanligt en del rätt överdrivna scener och helt orealistiska dito. Det där är inte en helt oväntad eller kanske ovanlig reflektion. Den andra hoppas jag är ännu vanligare och att vi (om det stämmer) gör något åt.

Serien handlar alltså om miljön. Eller rättare sagt människans strävan efter att tjäna pengar (alltid dessa jävla pengar) och oviljan att se längre än näsan räcker. Bara vi tjänar de där miljonerna nu så spelar det ingen roll om jorden går under i morgon. Min fundering och reflektion över detta fenomen, seriens handling, är att om det är minsta gnutta sanning i det vi får följa så är vi ju ….. och håll i er nu …. HELT SKADAT BAKOM FLÖTET!

Jo så är det faktiskt. Och jag tror att det finns ganska mycket i serien som stämmer och det skrämmer mig en aning. Är vi så kåta på att tjäna pengar så vi inte bryr oss om vad som händer med vår planet? Våra barn och barnbarn? Oss själva? Nej det så klart de personer som sitter i de ledande positionerna har det redan så förspänt att de inte behöver bry sig. Här skulle man kunna dra en referens till filmen 2012 faktiskt.

Men nej jag är inte så bitter. Bara mest förvånad över den totala avsaknaden av empati och sunt förnuft det verkar vara hos folk med pengar och/eller inflytande.

Bara för att avrunda med något glatt som får en att släppa alla bekymmer. I lördags spelade Lova cup. Lilla Rössö Cup. Tjejerna var så klart hur grymma som helst!

Föregående

Ett inlägg i mängden

Uncut gems

Nästa