|

Tre veckor i faderskapets tjänst

Lova Linnea Sandström

Som bekant går tiden fort när man har roligt. Livet som pappa har än så länge inte bjudit på jättemånga överraskningar. Jag visste att det inte skulle bli så mycket tid över för lek och spel. Jag visste att det inte skulle bli så mycket sömn. Och jag visste att mina prioriteringar skulle ändras. Men inget av det där har blivit som jag trodde.

Vi har fått världens snällaste bebis så på nätterna får pappa sova. Mamman är uppe ett par gånger varje natt för att amma eller byta blöja men mer än så är det inte. Vad gäller lek och spel så har jag inte speciellt mycket exter för mig. Jag brukar lägga någon timme på att se vad som hänt kring mina favoritlag och kanske fila lite på bloggen. Ungefär så mycket lek och spel blir det för Tomas. Det har vi inte heller behövt rucka på. Jag har dessutom bara missat en match med Oddevold och det var på grund av bröllop.

Hur var det med prioriteringar då? Helt plötsligt finns det inte en andraplats att tävla om. Inte ens en tredje. Min familj är det absolut viktigaste. Bara för att ta ett exempel så har det blåst upp en mindre storm på jobbet. Det går inte speciellt bra för koncernen och just nu är det åtta personer som fått sluta sina anställningar. Naturligtvis är mitt jobb viktigt för mig men jag har ett helt annat lugn i kroppen än vad jag tror att jag haft för något år sedan.

Allt hänger ihop och ska jag kunna försörja min familj måste jag ha ett jobb. Fakta. Men vilket jobb måste jag ha? Det är lite det jag menar. Det viktigaste för mig är att min familj mår bra så om det betyder att jag måste flippa hamburgare på någon snabbmatskedja eller sopa gatorna i spöregn så får det bli så. Vad jag gör för att få pengar till brödfödan är oviktigt. Min familj är nummer ett och det är en härlig känsla.

Bara för att röja undan missuppfattningar. Jag trivs bra på mitt jobb och säger inte att det kan kvitta om jag får sparken. Det är inte så jag menar.

Till mina hobbys då. En av dem är Liverpool supporterklubb. Inför nästa säsong har vi förhandlat med Cheers pub & restaurang och kommer hålla våra träffar där. Det visste ni redan. Det senaste är att jag valt att avveckla gruppen på Facebook och göra en gilla-sida istället. Det kommer innebära lite mer jobb men oj så roligt det är. Mitt drömjobb har alltid varit radiosporten men frågan är om jag inte skulle vilja jobba som kommunikatör åt något av mina favoritlag. Känns som ett sjukt roligt jobb.

Och apropå karriär. I veckan anmälde jag mig till kursen Praktiskt ledarskap på Folkuniversitetet. En tioveckors-kurs med start i september. När jag fick förfrågan om jag var sugen på att bli lagerchef för ett år sedan trodde jag faktiskt inte att det skulle vara några konstigheter. Lite på grund av informationen jag fick till mig men också det att jag faktiskt haft en del roller som arbetsledare tidigare. Men nu står det minsann på pappret att jag är chef och då blev det med en gång annorlunda. Det känns därför bra att få lite utbildning i ämnet.

Mer hobby och mer fotboll. Oddevold tar emot Lund på Rimnersvallen idag. Viktig match och egentligen ska jag skriva det med versaler men det gör sig inte riktigt här. Lund ligger fem poäng före och torsk idag innebär åtta poäng inför andra halvan av serien. Inte omöjligt men tufft. Jag tippar 3-1 till mitt lag och då är vi bara två poäng bakom. Resan till Lund nästa helg blir utan press för vinner vi där har vi gått om våra kombatanter och tagit över andraplatsen.

Örgryte blir nog svåra att göra något åt så vi får sikta på kval.

Peppar, peppar och det där med att ta i träd. Lillfisen har blivit aningens orolig och är mer gnällig. Gråter oftare men är samtidigt väldigt lätt att trösta. Är det början på kolik månne? I natt ammade hon vid två-tiden men somnade inte förrän klockan fem. Det var gråt och skrik om vartannat. Nu ligger dock både mor och dotter och sussar gott i soffan.

Planerna för dagen är biblioteket och Rimnersvallen. Första anhalten tillsammans med sambo och dotter. Andra stoppet mest troligt utan familj. I det här hushållet är fotbollsintresset begränsat till en invånare.

Än så länge.

Similar Posts