|

Tomas är snart 32 år och börjar förstå saker

One down. Four to go. Klockan är alldeles strax dags säng-tid.

Det har varit en precis lika fylld arbetsdag som jag väntat mig. Jag hann öppna mailboxen på morgonen och fördela lite jobb. Sen fick det bli en snabbgenomgång vid halv fyra också. Tur för det låg lite viktigt där. Nya korrektur på julkatalogen till exempel. Förhoppningsvis kan allt bli klart imorgon.

Jag börjar också förstå problemet med svensk sjukvård. Prioritering stavas det nog. Idag satt jag och pratade med en kund över telefonen. Misstänker att det var hennes mobiltelefon då det plötsligt ringer på en fast linje. Hon ber mig vänta lite och svarar i den andra telefonen. Det låter ungefär så här;
– Akuten det är Annelie. Jaha du. Hmm. Mmm. Kan du vänta lite jag ska bara avsluta ett annat samtal.
Och sen återkom hon till mig. Inte för att säga att hon var tvungen att lägga på. Utanför att fortsätta precis där vi var. Som sagt. Jag börjar förstå varför den svenska sjukvården inte fungerar när personalen prioriterar privata ärenden framför arbetet.

Dagens fråga: Vad gör man om man får i uppdrag att måla ett streck men inte har en penna eller en pensel?

Jag hade två telefon-uppdrag idag. Ringa hyresvärd och ringa sjukgymnast. Båda hade varit bra att lösa på lunchen. Nu blev det inte så. Jag kom på mig när jag klev in genom dörren vid kvart över fem. Så ett samtal blev ordnat idag. Dock blev det inte riktigt lika roligt som jag tänkt mig. Dels så fick jag svaret att de inte tänkte renovera en lägenhet så länge någon bodde i den. Då skulle de bli tvugna att fixa boende till vederbörande. Efter lite diskussion fram och tillbaks så sopade vi undan det problemet. Då sprang vi på nästa. Pengar! Alltid pengar. Renoverings-kontot var tydligen slut för i år. Fast det gör väl egentligen inget om jag får vänta till februari. Bara det blir gjort.

Ringa sjukgymnasten imorgon då kanske Tomas!

Rätt svar: Lös problemet!
Felaktig handling: Skiter i det.

Slash’s självbiografi i sängen eller Batman – The dark knight i soffan? En av livets många svåra frågor. Eftersom Tomas lider av lätt beslutsångets så kanske det får bli bok i soffan. Typ.

Dagens låt: Mustasch – The Man The Myth The Wreck

Ska vi snacka lite sport också innan vi kallar det för en dag. Att Lars Lagerbäck väljer att ”avgå” är väl inte särskilt överraskande. Snacket om vem som ska ta över förvånar mig ändå lite. Enligt skvallerpressen (ja Sportbladet har sjunkit så lågt) är Henke Larsson ett hett alternativ. Bland spelarna själva. Allvarligt? Jag har mycket svårt att tro på Henke som en bra lösning. Jag har också mycket svårt att tro att Henrik Larsson är ett av namnen på Lars-Åke Lagrells lista. Jag tror att Henke är ungefär lika aktuell som Gus Hidink. Eller Svennis. Jag kan vara sämst på att tippa men om jag var tvungen att slänga in lite pengar på någon så hade det blivit Erik Hamrén. Ingen högoddsare direkt men magkänslan säger att förbundet vill ha en utpräglad kostymsnubbe nu efter år av mysfarbröder.

One down. One to go!

Hårdrock på er!

Similar Posts