Tänk att den här unge gossen håller på att bli vuxen

| |

Lästid: 2 minuter

21 september 2015 var en stor dag!

37 år ung debuterade jag som hummerfiskare.

Nu har jag naturligtvis varit med på en och annan tur och dragit upp hummertinorna men jag har aldrig tidigare varit med på den så heliga premiären. Jag har svårt att säga något annat än att det var väldigt speciellt. Nu hade vi förvisso tur med vädret men att kliva ut på bryggan halv sju på morgonen och blicka ut över sjön är i sig att likna med en religiös upplevelse. En sån här dag när det är liv och rörelse i nästan varenda sjöbod gör upplevelsen än bättre.

Vi satte 20 tinor igår och idag kom rapporten om att det letat sig in nio stycken humrar. Ganska rediga mått var det också då många av dem vägde över kilot. Min plan var egentligen att fortsätta min mognad hela veckan men en del olyckliga omständigheter gör att jag får nöja mig med sättdagen och fredag. Inte så illa i och för sig då det mest troligt blir hummerkalas på fredag kväll.

Det metades naturligtvis makrill också. Vi räknade inte på öret men jag skulle gissa på drygt två tjog och den här gången slapp jag bli strykpojk då jag med största säkerhet drog hälften. Om inte fler. Jag drog dock nitlotten och fick rensa skörden.

Väl hemma från kneget idag blev det med andra ord stekt makrill med knäckebröd och ett glas mjölk. Det får nog betecknas som en tio i topp-middag ändå.

Till protokollet ska tas att jag har egentligen inte den blekaste aning om hur en religiös upplevelse känns eller gestaltar sig. Jag tycker mest det är ett ganska kul och kraftfullt uttryck.

Har jag nämnt att jag är rätt nöjd över förra veckans nyhet att Nocturnal Rites kommer släppa ny platta?

Jasså, ja men då så.

Nocturnal Rites – Fools Never Die

Föregående

Alla dessa lockelser

Hur länge har man råd att vara naiv?

Nästa