Sweden Rock Festival 2023

| |

Nej men se på fan. Här är han ju. Jo då han lever i allra högsta grad även om den här bloggen inte vittnar om det. Inte ett inlägg sedan januari kan tyda på en del saker. Antingen har det inte hänt ett skit i det här eländiga livet. Eller så är det precis tvärtom. Att det är full rulle och Tomas har inte en sekund över att lägga på sin vapendragare bloggen.

Ska vi säga att det är något mitt mellan? Ja det gör vi. Men med viss övervikt för det sista. Vi kan ta det i ett annat inlägg.

Nu tänkte jag nämligen att det är väl ett alldeles utmärkt tillfälle att börja författa igen när man bokat biljetter till nästa års Sweden Rock Festival. Jag har inte haft mina fötter på blekingjord sedan 2011. Det blir tolv år nästa år. Det är på tok för lång tid.

Vad var det som fick mig att köpa en biljett nu då? Jag ska inte sticka under stolen med att jag varit extremt sugen tidigare år men det där sista incitamentet har aldrig funnits. Men i år hände det. Jag fick frågan från en bekant om vi inte skulle ta och dra ner. Jag ska vara ärlig och säga att det kändes riktigt bra när den frågan kom, För mig är det viktigt med vänskap och jag behövde den frågan.

Två bandsläpp så här långt med fyra i varje släpp. Det första som kom förra veckan innehåll Def Leppard, Mötley Crue, Iron Maiden och Ghost. Det är inget halvt släpp direkt. Snarare ett riktigt håll-käften-släpp. De två förstnämnda lirar på onsdagen, Englands stolthet Iron Maiden headlinear Fredagen och Ghost spelar på lördag. Jag antar även att Def Leppard eller Mötley Crue kommer agera huvudakt på onsdagen.

Vad är jag mest exalterad över i det första släppet med fyra band? Bra fråga. Jag har sett tre av dem så jag måste nog säga att det ska bli jäkligt kul att få se Mötley Crue även om inte Mick Mars kommer vara med och Vince Neil sjunger som en skadeskjuten duva.

Det innebär alltså att det finns två headline-band kvar att presentera. Minst. Om Tomas har rätt då. Jag tänkte ge mig på att gissa vilka det skulle kunna vara. Ni kan kalla det för gissningar eller önskelista. Det blir ju liksom lite samma sak.

Tomas gissningar på headline-akter.

Torsdag: Five Finger Death Punch, In Flames, Kiss eller Ozzy Osbourne

Lördag: Metallica

Jag är tvungen att gardera torsdagen lite. Lördag är jag rätt säker på. Metallica är väl den ända jätteakten som inte varit på festivalen och det hade väl passat ruskigt bra när det ska firas 30 festivaler och en återkomst efter pandemin att boka James och grabbarna?

Det enda som grusar min gissning lite är att det ska lira ett band på lördagen där Zack Wylde spelar gitarr. Det kan innebära att Metallica får lira på torsdag och att Ozzy avslutar hela festivalen. Det hade, i min bok, inte varit så upphetsande.

Okej stoppa pressarna. AC/DC har nog aldrig lirat på Sweden Rock heller. Skulle det kunna? Ja varför inte. Kör AC/DC på torsdag och Metallica på lördag. Där har vi en festival som heter duga.

Övriga önskemål: Wolf, Nocturnal Rites, Savatage, Queensryche, Pretty Reckless, Sahara Hotnights, Thundermother, Sabaton, Avanged Sevenfold, Saxon, Bloodbound, Lam Of God, Annihilator, Skid row, Hardcore superstar, Airbourne, Twisted Sister, Avantasia, Lost Horizon, Shinedown

Det är utan inbördes ranking och med vetskapen att visa akter där är snudd på omöjliga.

I nästa inlägg ska vi prata lite om de fyra senaste akterna som presenterades i helgen. Pantera, Behemot, Gojira och Clutch.

Föregående

En halvhjärtad årskrönika