|

Sverige har fått ett nytt konsertcentrum

 Friends Arena i Stockholm

Tisdag. Ja alla vet vad jag vanligtvis tycker om tisdagar så vi hoppar det. Jag säger vanligtvis för idag är faktiskt ingen vanlig tisdag. Dels är det tämligen mycket snö på utsidan vilket är väldigt trevligt. Jag är också inne i en fas i livet som är väldigt kul. Jag kan naturligtvis inte tala om exakt vad det handlar om mer än att det är spännande. Det handlar om framtiden. Och det handlar om vardag. Typ.

Som jag punktade upp senast så existerar numera Sandström Event & Media. Jag ville starta eget mest för att prova på. Det är ingen storskalig verksamhet utan jag gör mina speaker och discjockey-jobb som egen företagare. Än så länge har det inte varit överdrivet mycket att bokföra och notera men jag trivs rätt bra med det. Jag får antagligen snart lägga till importör på visitkortet. Oddevolds supporterklubb ska köpa lite artiklar och naturligtvis ställer jag upp. Jag hade dock inte räknat med allt jobb det blir med intullning, skatter och alla andra avgfiter som tillkommer när man ska handla med fjärran östern. Men det blir ytterligare en erfarenhet att stoppa ner i ryggsäcken och det är en bra grej.

Nu har jag inga planer på att få så mycket snurr på Sandström Event & Media att jag kan leva på det. Mitt mål är att kunna få in några tusenlappar extra varje månad och än så länge verkar planen fungera. Om det mot alla förmodan skulle börja ticka in enkla jobb så är jag ju inte den som är den men i dagsläget trivs jag förträffligt bra att bara ha den som en hobby.

The Kinks - Picture Book 1964-79För några veckor sedan var familjen (undrar när det inte ska känns lite konstigt att säga familjen) i Stockholm och Tomas var självklart tvungen att gå in på Bengans. Där sprang jag på Eldkvarns ”Den goda skörden – De första 40 åren”. Jag har klämt några gånger på den inne på Åhlens men där låg priset på 699 kronor. Bengans skulle ha ynka 399 kronor. Taget? Ja om det inte hade varit för att jag i precis samma ögonblick fick se The Kinks Picture Book 1964-79. Ni förstår det uppenbara problemet.

Nu löste det sig som så att den bästa dottern Lova köpte Eldkvarn i farsdagspresent till pappsen. Således kunde jag köpa Kinks-boxen till mig själv. Hade jag varit en person som gör smileys i bloggen hade jag gjort en här.

Dagens musiktips blir således The Kinks ”Picture Book 1964-79”. Du hittar boxen hos Ginza får otroligt prisvärda 469 kronor.

Och vilken konsertsommar det verkar bli 2013. Senaste tillskottet är Bruce Springsteen. Förvisso är det inga nya artister som väljer att anlända Sverige utan mer säkra kort. Iron Maiden, Robbie Williams, KISS och då Bruce Springsteen. Det tråkiga i kråksvängen är att ur den kvartetten är det bara Robbie Williams som kommer lira på Ullevi. De andra har valt Friends Arena i Stockholm. Jag tror förvisso att eventbolaget (Live Nation i det här fallet) väljer att förlägga så många stora konserter som möjligt på vår nya nationalarena för att få igång den.

Okej att Roger Waters kommer lira på Ullevi också men det blir liksom inte samma status ändå. Hade det däremot stått Pink Floyd på affischen så kunde vi snackat.

Kan man hoppas på Rolling Stones eller kanske AC/DC till Ullevi?

Om det var mamma Helena som kom med förslaget att Eldkvarn-boxen skulle vara en farsdagspresent? Kanske. Sen är hon världens bästa sambo också.

[youtube=http://youtu.be/1h1oRP7FfBw]
The Kinks – Sunny Afternoon

Similar Posts