Svårt att lära gamla hundar sitta

| | ,

Jag skulle kunna ösa klyschor över er men mest troligt har ni redan hört de flesta. En som jag tänkte använda just nu ändå är den med en gammal hund som ska sitta. Det handlar helt enkelt om att det är svårt att ändra på sig ju äldre man blir. Jag tycker att det är lite tråkigt men samtidigt är det ganska spännande och framförallt intressant att lära sig saker om sig själv. För det är precis det som det handlar om. Det är svårt att ändra på Tomas.

Den här gången handlar det om samlaren Tomas. Ni som känner mig eller varit hemma hos mig vet att jag har köpt på mig en och annan film. Nu ska vi inte prata kronor och ören men det är nog nästan en årslön som står i filmhyllan. Jag ångrar det definitivt inte. Jag har haft stort nöje av mina filmer och jag kommer lyda min mors råd att inte göra mig av med dem. Men sedan en tid tillbaka har jag känt att det får vara bra. Det finns så mycket andra saker man kan behöva pengarna till. Som ett hus till exempel.

Eller musik.

Det tog alltså inte speciellt lång tid för Tomas att börja samla igen. Det är långt från ett nytt intresse utan mer en utveckling av ett gammalt slumrande intresse. Det stavas musik. Nu har Tomas börjat köpa vinylskivor. Min totala samling uppgick till nio stycken innan jag för några månader sedan hitta en gammal Trance Dance-platta på en loppis i Munkedal. Den plus tre andra fick följa med hem och då var det igång.

Några veckor senare kom en arbetskompis och erbjöd mig köpa hela hans samling. Jag har inte räknat men en gissning är 300 stycken vinylskivor, 100 vinylsinglar och en rätt stor hög cd-skivor. Plus hans stereo. Efter det här har det blivit ytterligare några inköp på några loppisar och garageförsäljningar.

Nu har jag påbörjat en uppfräschning av mitt musikkartotek. Jag har en lista med mina cd-skivor. Artist, album och utgivningsår. För att göra saker lite mer spännande har jag lagt till label, katalognummer, cd/vinyl/singel/ep och i vilket skick både konvolut och skiva är. Det är ett lätt tidskrävande jobb men ack så roligt. Det är ju musik vi pratar om.

För att sammanfatta det här inlägget lite så är jag aningen trött på mig själv. Jag var ju så duktigt och slutade köpa filmer. Men jag kan tyvärr inte hjälpa det. Musik är något fantastiskt och mitt nyvunna intresse känns hur bra som helst.

Bara för att jag kan så bjuder jag på en ny upptäckt.

…och just det ja. Liverpool har inlett Premier League på ett ruskigt bra sätt. Två segrar av två möjliga. Kanske inte övertygande spel defensivt men det är trots allt poängen som räknas när säsongen räknas ihop i maj nästa år.

[youtube=http://youtu.be/hPGabnPz0bk]

Scorpion Child – Polygon of Eyes

Föregående

Semester-uppdatering

En femma och några tvåor

Nästa