| | |

Små vinster i vardagen

Godmorgon världen! Först förstod jag inte riktigt. Ni vet så som det kan bli när man precis vaknat. Sen insåg jag att klockan var halv sex. Egentligen behöver jag inte gå upp förrän åtta men det är alltid lite extra trivsamt med sällskap på morgonen så jag gick upp och snickrade frukost. Nyhetsmorgon är en rätt trevlig sak också.

Och här sitter jag nu.

Så har vi kommit till avdelningen små vinster i vardagen. Tomas har i helgen upplevt en av många positiva saker med att ha en relativt stor skivsamling. Det går inte en dag utan att jag parkerar framför den och scannar av. Det roliga är att man missar alltid massa skivor. Eller så är det helt enkelt så satt jag är dålig på att scanna. Varje gång jag står där så hittar jag nya guldkorn. I helgen hittade jag ett av de bästa kornen. Savatages fullkomligt lysande platta Handful Of Rain. I det här fallet snackar vi musik men det kan vara samma sak när man står framför filmhyllan. Det verkar som att vissa skivor, filmer eller välj vad som helst är osynliga tills rätt stund är där. Missförstå mig rätt nu. Det är alltid rätt stund för Savatage men kanske inte just den skivan.

Ja jag vet inte. Jag är hur som helst nöjd över att ha plockat upp Handful Of Rain igen. Den ska minsann få gå hela dagen på jobbet.

Inte för att jag brukar sammanfatta mina veckor på något sätt. Tänkte mest bara bjuda på lite mobilbilder från veckan som gått. Det händer ju titt som tätt att man använder telefonen som kamera när man är ute på äventyr. Eller bara sitter på bussen på väg till jobbet. Eller hälsar på morfar mitt under lunchen. Ja ni fattar. Så håll till godo. Veckan som gått i bilder. Eller kanske mer bilder från veckan som gått. Det finns ingen röd tråd så särskilt representativt är det ju inte heller.

[nggallery id=8]

Den här veckan är det jobb tio till fem som gäller. Förutom onsdag. Jag brottas fortfarande med viljan att åka ner till Göteborg på fredag. Metaltown lockar och jag funderar på exakt hur sugen jag är. Om jag åker så blir det fram och tillbaks båda dagarna. Det finns två faktorer som talar mot det. Dels så blir det en ganska stor peng som ska ut. Och dels så vet jag inte hur sugen jag är på alla köer och väntetider det kommer bli. Allt sånt blir ju som bekant mycket jobbigare när man är nykter och alla runt omkring är allt från salongsberusade till mer än lovligt förpassade till apstadiet.

Ja men den som lever får se.

Två ”sena” veckor på raken. Det känns sådär motiverande. Dock så kan det bli två fyradagars-veckor. Om jag drar på Metaltown så är jag ledig på fredag. Nästa fredag är midsommarafton och då tänker jag då rakt inte jobba.

Så det så.

Visst är de där små vardagsvinsterna de bästa? I och med att man aldrig kommer vinna 25.000 i månaden i 25 år på triss eller kamma hem drömvinsten 104 miljoner på lotto så får man vara nöjd med det lilla. Så fungerar det i min värld i alla fall. Andra små vardagsvinster kan vara att maskinen på tåget är trasig så man slipper pröjsa när man ska åka kollektivt. Eller att komma till kassan på ICA och det är milslånga köer men precis när du kommer öppnar en ny kassa och man hamnar först.

Små vardagsvinster var det.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AvnL_PwKIRQ]
Savatage – Handful Of Rain

Similar Posts