| |

Skönt att avsluta med halvdag

Fredag. Ja visst är det så. Och den är rätt så välkommen. Tomas ska bara jobba fram till lunch vilket känns helt fantstiskt skönt. Att jag direkt när jag slutar ska sätta mig i en bil och åka en si sådär 40 mil är en annan femma. Det ska bara bli rätt gütt att komma bort lite. Ungefär som att åka till Torp och köpa skivor.

Snart får Aftonbladet lägga ner verksamheten tror jag. Det är ju bara krigsrubriker och skandalvinklingar på allt. Vilseledning är ett annat ord jag skulle kunna tänka mig att använda. Den senaste topp-nyheten på Sportbladet är att Zlatan varit i Stockholm. Och det med rubriken ”Sprotbladet avslöjar…”. Hoppla. Vilket fantastiskt avslöjande. Eller var det att han skulle köpa en åttarummare för 45 miljoner som var avslöjandet? Och jag som trodde att Sportbladet skulle skriva om sport.

Idag bär det alltså av mot sydligare breddgrader för lite helgjobb. Närmare bestämt Ängelholm. Okej att det kan vara trögt att jobba helger och att det var just den anledningen som gjorde att jag slutade lira plattor. Men någonstans blir det ändå en form av avkoppling. En paus från det vardagliga livet. Ibland behövs det lite mer än andra gånger. Den här helgen är en sådan, så hur lite jag än tycker om Ängelholm (kanske skåningar i stort) så ser jag fram mot att tillbringa ett par dagar i hålan.

Och om vi ska snacka lite mer fotboll så går det väl sådär för Hammarby just nu. Den uteblivna dominansen i Superettan gör att det knorras en hel del i leden. Tränaren Michael Borgqvist sitter nog grymt löst. Eller jag hoppas att han gör det. Om man räknar bort matchen mot Assyriska så har det faktiskt sedan match nummer tre saknats en spelidé. Jag ska inte säga att jag är värsta fotbollsproffessorn men jag kan faktiskt inte ens skymta en liten gnutta tanke bakom det som bajenspelarna gör på planen. Det är inte bra. Inte någonstans. Och nu kommer det sedvanliga hammarbyproblemet också. Ekonomin. Jag har svårt att tro att alla föreningar har samma kansli så det kan ju inte sitta i väggarna. Samma styrelse hade rimmat då fotbollens förra gjorde ett riktigt uselt jobb. Men så är det ju inte heller. Det måste helt enkelt vara något med namnet.

Som vanligt så är jag inte mycket för det här med att kicka tränare så fort man inte vinner varje match. Men faktum är att Borgqvist är en produkt av den gamla styrelsen. Ett gäng nötter som aldrig borde få sätta sin fot på söder igen. Att han dessutom saknar positiva meriter och uppenbarligen inte har eller kan förmedla en spelidé gör att jag faktiskt tycker att det är dags att ta fram stora foten redan efter sju matcher. Jesper Blomqvist? Han kan vara största skämtet inom tränarkåren på länge. Men det är ju bara min högst personliga åsikt som antagligen saknar väldigt mycket substans.

Vem lyfter luren och ringer Tony G? Vem går ned på knä för honom och ber om förlåtelse å den gamla styrelsens vägnar?

Det finns ingen vinnarkultur i Hammarby. Men. We’re in it for the passion, not the win!

Bara för att en kille spelar fotboll så blir inte allt han gör till sport. Ungefär som att bara för att en låt heter Rock n roll high school så betyder det inte per automatik att det är rock n roll.

Som i en liten tyst protest har i alla fall Tomas slutat köpa Aftonbladet.

Idag kommer Avenged Sevenfold rulla hela dagen. Eller ja. Halva blir det ju. I bussen ska jag nog dels sova och dels titta på Forbrydelsen. Eller lyssna på lite nyinköpt musik. Ni hör ju själva att de där fyra timmarna kommer gå fort.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=P8C9y_KY47E]
Avenged Sevenfold – Beast And The Harlot

Similar Posts