|

Ska jag rösta på Centerpartiet nu?

Söndag. Härliga söndag. Just den här vilodagen känns faktiskt lite bättre än vanligt. Normalt sett har jag haft en lugn och skön helg och det faktum att det återstår en hel dag innan det är dags att bege sig till jobbet är en tämligen bra känsla. Nu återstår det minst tre veckor innan jag ska åka de åtta milen söderut. Det känns fint.

Fotbolls-em tuffar på. Danmark stod för mästerskapets första skräll när de slog Holland med 1-0 igår. Stort för Danmark men även bra för skandinavisk fotboll vill jag tro. Förhoppningsvis kan även vi supa in en del av den danska optimismen och göra ett bra jobb mot Ukraina imorgon.

Dödens grupp, den som heter B, innehåller även Tyskland och Portugal. Tyskarna vann med 1-0 och vem skulle göra målet om inte Mario Gomez. Att han gjorde det ungefär en sekund innan han skulle bli utbytt är väl bara en fråga om tajming. Jag satt ganska länge och funderade på vilka jag skulle hålla på. Efter att jag konstaterat att Pepe, Nani och Raul Meireles faktiskt spelade för Portugal så var valet inte så svårt. Det fick bli Tyskland.

Nyhetsmorgon på TV4 rullar samtidigt som kaffet gör sitt. Nyheterna rapporterar om att nätrasismen ökar på bloggar skrivna av tjejer mellan 13 och 25 år. Det är uttryck som “negerjävel”, “judesvin” och “äckliga jävla blatte” som förekommer. Naturligtvis är det olyckligt om nu folk springer runt och bara häver ur sig korkade åsikter men i ganska många fall tror jag faktiskt att man ska fråga sig vad som ligger bakom att till exempel en fjortonårig tjej skriver “äckliga jävla blatte” på sin blogg.

Ganska platt dag fotbollsmässigt idag. Spanien-Italien och Irland-Kroation. Mitt tips är att Spanien gör processen ganska kort med italienarna. Irland mot Kroatien? Svårt. Jag hoppas på Irland men tror nog att det blir kryss.

Spanien – Italen 3-0
Irland – Kroatien 2-2

Ja så får det bli.

Så höll jag på att glömma. Bajen tog första trepoängaren sedan 13 maj igår. Degerfors borta har de senaste åren inte varit en rolig historia men igår blev det andra bullar. Vinst med 3-1 och det med en gubbe mindre i si sådär 30 minuter. Nu ligger vi tvåa vilket känns bra. Att vi har en match mer lirad än ettan och trean struntar vi i.

Skit i tabellen Bajen bäst ändå.

Ja så är det ju.

Funderar på om jag ska trotsa vädret och gå till Rimnersvallen klockan fyra och bevittna Oddevold mot Norrby. Jag får nog fundera på det medans jag aggerar mentalt stöd åt bästaste H:et på Överbys köpcenter.

Min karriär som lagerchef går tydligen hand i hand med Annie Lööfs karriär som partiledare för Centerpartiet. Båda har suttit på posten i ungefär nio månader. Någonstans där slutar likheterna.

Igår avslutades årets upplaga av Sweden Rock Festival. Nej jag är inte bitter för att jag inte var där. Jag har något så mycket bättre att se fram emot.

Tro mig.

Jag ångrar mig. Vi behöver inte göra en bra match mot Ukraina imorgon. Bara vi vinner.

T minus sju. Jag funderar på om det verkligen börjar sjunka in.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7WGhuaCI4a8&hd=1]
Saxon – Hammer of the gods (live @ SRF, 2011)

Similar Posts