Sagor som sparas till framtiden

| |

Biff Byford, Saxon

Måndag och nu drar andra semesterveckan igång. Idag ska det först bli ett besök på Torp och sen ska jag upp till Agnebergshallen och förbereda nästa veckas möte med Flensburg. Tomas är i Stockholm och kan tyvärr inte vara med på matchen vilket är grymt tråkigt. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är lite skönt också. Fyra dagar i huvudstaden med finaste H:et slår det mesta.

Det kommer förhoppningsvis även komma ett, för framtiden, nyttigt möte någon gång under veckan.

Så kan vi väl slå fast en gång för alla att Google är världsklass. Då snackar jag inte bara om söktjänsten utan alla andra tuffa grejer de bjuder på. Mail, dokument, reader och så vidare. Det finns även en bra tjänst där man väljer ett ämne och sen får man ett mail när Google springer på det någonstans på nätet. Då och då poppar det upp trevliga blogginlägg precis om det gjorde idag. En tjej bloggar om när hon helt plötsligt sprang på Serj Tankian utanför ett hotell i Göteborg. En helt fantastisk berättelse som jag kan rekommendera er att läsa.

» Helenah Swedberg: När verkligheten överträffar fantasin

Den fick mig att tänka på hur priviligerad man varit som genom åren fått träffa diverse hjältar. Jag har bland andra fått träffa en av de absoluta största. Jag pratar naturligtvis om Biff Byford i Saxon. Han är inte bara en stor hjälte utan också en otroligt trevlig människa. Det var under tiden för Radio D.I.S.T. som jag skulle göra en intervju med herr Byford i Göteborg. Jag kan faktiskt inte komma på någon annan gång som jag varit lika nervös. Det var ju Biff Byford jag skulle träffa. När han kom var han klädd i röd flanellskjorta, grå mjukisbyxor och någon form av träskor. Läsglasögonen från Statoil satt på huvudet och höll håret som ett diadem.

Han fick läsa frågorna en gång innan vi drog igång. Det fanns inga invändningar utan det var bara att tuta och köra. Själva intervjun tog ungefär en kvart. Kanske mindre. Sen hände det som får mig att minnas det här mötet lite extra. Medan jag packade ihop min prylar började Biff mer eller mindre intervjua mig. Jag fick svara på alldagliga frågor som vart jag jobbade, vart jag bodde och min relation till Saxon. Jag satt i nästan en timme med Saxons sångare och den största delen av tiden var det han som intervjuade mig.

Det är sådana historier man sparar till barnbarnen.

Vem är egentligen störst? Det är väl lite av en smaksak det där misstänker jag.

Serj Tankian är sångaren i System Of A Down för er som undrar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=L-iepu3EtyE]
System Of A Down – Aerials 

Föregående

Tänk att tre mil kan göra så mycket

FILM: The Veteran (2011) 5/10

Nästa