R.I.P Ronnie James Dio

Igår somnade jag strax efter klockan åtta. På soffan naturligtvis. När jag vaknade upp vid tio satt C i fönstret och rökte. När jag ställde frågan “har det hänt något” hade jag faktiskt inte förväntat mig en halv uppsats som utläggning. Barcelona hade säkrat La Liga-guldet. Sverige hade spelat ut Kanada och sist kom bomben.

Ronnie James Dio är död.

Det var sådär overkligt så att man nästan inte förstod. Det är inte mer än några dagar sedan jag och några vänner satt och pratade om det. En person frågade lite nochalant om inte Dio skulle ta och dö snart. Och på riktigt blev jag en aning upprörd. Här ska det inte dös någonstans. Och framförallt inte Ronnie James. Den gubben kommer överleva oss allihop. Någonstans hade jag fått för mig att han besegrat cancern och anledningen till den inställda turnén var att han behövde vila upp sig. Han var ju ändå 67 år. Men så var det inte.

En av hårdrocksvärldens minsta personer men som kanske hade den största rösten har tystnat. För alltid. Jag grämer mig att jag aldrig fick se honom som Dio. Jag har sett honom två gånger med Heaven and hell men tyvärr så har det inte gett något bestående intryck.

R.I.P Ronnie James

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6yaQCfn8q3M&feature=related]
Ronnie James Dio – King Of Rock n’ Roll

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. För ett år och en dag sedan… | @ SANDSTRÖM - [...] 17 maj 2010 : RIP Ronnie James Dio [...]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *