|

Nostalgitorsdag is the shit

Idag rullar en skiva som jag helt och hållet hade glömt bort. Faktum är att jag inte ens har den i min ägo vilket väl kan anses vara för dåligt. Ska vi hårddra det så äger jag inte en ända platta med Hellacopters. Förutom den sista men det är ju ett cover-album så det räknas inte. Det är alltså High Visibility från år 2000 (uttalas tjugohundra) som är dagens bidrag till nostalgitorsdag. En riktigt riktigt bra platta.

Lyssna: HELLACOPTERS – HIGH VISIBILITY

Bortsett en mindre missräkning i början på arbetsdagen så har även den varit rätt så bra. Och thaisoppa med kräftstjärtar till lunch var inte så himla tokigt det heller. Och nu sitter man här med dagens fjärde kopp med kaffe och slösurfar. Och beställer skivor på ginza.se.

Jag trodde dock inte att det skulle bli någon vidare dag det här. Jag har vaknat minst fyra gånger i natt. Varför vet jag inte men så är det. Sen har jag drömt massa mongodrömmar. I en av dem träffade jag ett gammal ex. I och för sig inte vilket ex som helst utan kanske hon med engelskans ’the’ framför. Kommer inte ihåg så mycket vad vi pratade om men hon var väldigt sjuk. Jag drömde också att jag inte gick till jobbet utan trodde på allvar att jag skulle vara ledig. Trots att det var måndag. Sen när jag kom att jag inte var ledig ringde jag och drog en dålig lögn. Jag drömde även att jag sprang runt i ett sönderbombat höghus. Främst på toaletterna. Och i hissen. Jag tror faktiskt att hissen gick mellan toaletterna.

Drömtydare någon?

Ett tag trodde jag att jag skulle få sitta ensam hemma ikväll och ha ångest. Mitt vanliga hockeysällskap är på annan ort och sköter sina faderliga sysslor. Men i och med att det är så fruktansvärt dåligt väder (läs väglag) så är inte glassbilen ute och åker. Det betyder att den gode cuba-resenären M är tillgänglig som bollplank under tre 20-minuters perioder. Fyrkanten special fick jag ett sms om. Jag är tveksam. Har jag väl börjat bojkotta ”skitmat” så kan jag lika gärna fortsätta.

Hockeyn ja. Frölunda mot Skellefteå. Det kan gå precis hur som helst. Mest troligt så går det inte vår väg. Indianernas assisterande tränare konstaterade häromdagen att vi måste vinna. Skit samma hur målen kommer till. Vi måste vinna.

No shit Sherlock!

Sverige måste ha ett språkrör för fotbollen för att försvara mot påhopp liknande det Zlatan stod för i höstas. Jag vet inte om man kan kalla det för påhopp. Det ända han sa var ju att svenska talanger inte släpps fram i Allsvenskan. Liknelsen med Messi kanske var lite överdriven men någonstans har han ju rätt. Så att vi skulle behöva ett språkrör ställer jag mig grymt tveksam till.

Jag har i och för sig sagt att jag ska utveckla mitt sinne för att hålla i pengar det här året men en liten skiva kan väl inte skada? Eller fyra…

Det är dumt att vara dumsnål.

Similar Posts