När man känner att man måste skriva…

| |

…så blir det ungefär så här.

Ibland kommer man på att man saknar något. Det kan vara i princip vad som helst. En ingrediens till matlagningen. Ett kort när man lägger patiens. Eller som det oftast är i mitt fall en skiva. Innan förra söndagens skivmässa kom jag på att jag saknar både Load och Reload på vinyl. Visst har jag dem på cd men det är ju något speciellt med den där stora svarta plastbiten. Att jag dessutom lovat mig själv att inte köpa dubbletter är också som bortblåst.

Jag tänker inte ta den diskussionen huruvida Metallica föll av musikkartan någonstans i början på 90-talet när det släppte den svarta skivan. I min värld gjorde de inte det. Jag kan till viss del hålla med om att den musikaliska förvandlingen gick ganska fort men både Load och Reload är två briljanta album. Punkt.

Det var alltså dessa två alster som var mitt huvudfokus på mässan förra söndagen. Fick jag tag på dem? Icke! Det var 20 säljare på plats och inte någon av dem kunde skaka fram en utav dem. Nu vet jag att det är sällsynta plattor jag riktat in mig på men ändå. Nu hittade jag rätt mycket annat kul så jag är inte alltför missnöjd.

Så.

Jakten går vidare.

Föregående

Fixa det med musik

Ibland kommer man på vad som är viktigt

Nästa