Mitt i semestern – i början av livet

| | ,

Sommar 2012 är verkligen svensk sommar på riktigt. Idag verkar det i och för sig som att det ska rätta till sig men fram till nu har det faktiskt varit bedrövligt. Inte för att jag är soldyrkare men det får gärna vara uppehåll och hygglig värme.

Livet som pappa rullar på. Lillfisen växer så det knakar. Jag skulle tippa att nästa invägning säger sex kilo. Och hon är faktiskt bara dryga fem veckor. För att underlätta lite för bästaste H:et har jag tagit semester den här veckan. Normalt sett är H:et och fisen uppe en gång på natten för matpaus. Sen brukar hon vakna runt klockan sex och när jag är ledig går vi ner och myser oss i soffan. Jag och fisen. Bästaste H:et får sova vidare en stund. Det är de stunderna som gör livet lite extra bra.

Okej jag har 34 år på kontot och jag ska inte säga att jag skulle vilja vara av med något av dem. Jag ångrar ingenting och vill inte ha något ogjort. Men någonstans känns det som att det är nu livet börjar. Det är nu det verkligen betyder något. Jag har en dotter som är beroende av mig. Som kräver min uppmärksamhet. Det är både en mäktig och lite skrämmande känsla på samma gång.

Lite fotbollsnack får det väl bli också.

Liverpool är på försäsongsturné i USA. Smart. Det är en outforskad och väldigt stor marknad. Tänk om vi kunde utöka vår supporterskara ”over there”. Det hade mest troligt gjort rätt gott för kassan. Första matchen slutade 1-1 mot Toronto och det är nog mest troligt inte så mycket att säga om det. Under försäsongen ska samtliga spelare luftas och de som kommer spela minst eller inte alls under säsongen är de som får spela mest. Imorgon är det match mot Roma men också den kommer spelas utan några av de viktigare spelarna. De engelska landslagsspelarna inklusive nyförvärvet Fabio Borini anslöt igår (eller om det är idag) så de kommer inte vara med. Jag är spänd på att se vad Suso, Raheem Sterling och Adam Morgan kan åstadkomma mot lite tuffare motstånd.

Nu väntar alla röda på nästa nyförvärv. Förhoppningsvis blir både Clint Dampsey och Joe Allen klara inom en vecka. Vilka går då? Egentligen vill jag inte bli av med någon men måste jag välja så får Andy Carroll, Stewart Downing och Jay Spearing lämna. Trist att det är tre engelsmän.

Hammarby stod för ytterligare ett bottennapp i Superettan. 2-2 hemma mot Jönköping Södra känns inte okej någonstans. Dessutom blev både Sebastian Castro-Tello och Sebastian Bojassén utvisade. Nu såg jag inte matchen så rent krasst kan det vara så att vi inte förtjänade mer. Men det har jag dock svårt att tro. Nu ligger vi sex poäng under kvalplatsen och tretton(!) poäng från direktplats. Vi får nog ställa in oss på Superettan 2013 också.

Med lite flyt blir det tre matcher i Göteborg och det är ju en bra grej.

…och! Med ännu mer flyt kommer Bajen till Uddevalla nästa år.

Föregående

En av de skönare söndagarna

Förvalta, föra vidare och utveckla

Nästa