| | |

Me gusta Estocolmo

Lisa Miskovsky @ Gröna Lund | FOTO: Tomas Sandström

En dag av fyra avverkade i vår huvudstad. Än så länge har allt varit toppen. Resan upp blev bara försenad med en kvart och det får väl anses vara inom rimlig gräns. Det var ändå SJ vi åkte med. Väl framme blev det promenad genom hela stan. Centralstationen och Karlaplan är inte närmsta grannar kan jag meddela.

Det blev ytterligare en hyfsat bra promenad igår. Efter installation, i det minsta hotellrum jag sett, spacklade vi oss och tog apostlahästarna till Gröna Lund. För min del var det premiär på nöjesparken och ska jag vara sådär riktigt ärlig så vet jag inte om jag är imponerad. Nog för att det var ett riktigt mysigt nöjesfält. Inte öppen planlösning som Liseberg utan mer ihoptryckt och lite pittoreskt. Det var mysigt helt enkelt. Om det inte hade varit för att alla människor i hela världen var på Gröna Lund den här kvällen hade det blivit full pott. Men nu blev det mest att knö sig fram och stå i kö överallt. Mellan varven spred det sig en lätt känsla av panik när man var tvungen att passare en trång gång och fick gnida sig mot en svettig tysk.

Vi var på Grönan för att titta på Lisa Miskovsky. Lilla scen? Eftersom hela parken är ihoptryckt som  de där sex laxarna var det inte det lättaste att hitta till lilla scen. Efter några minuters blint irrande frågade vi en grönklädd människa efter vägbeskrivning. Det visade sig att lilla scen låg ungefär sju meter från ingången och alltså rakt framför ögonen på oss när vi klev in på Gröna Lund.

Det första man blir blind på är ögonen säger de som vet.

Lisa Miskovsky gjorde ett bra jobb under tre låtar. Sen styrde vi kosan mot fastlandet igen. Det var äckligt varmt och både jag och bästaste H:et var aningen trötta i både fötter och ben efter en dag med massa gå runt och stå still. Det blev en öl på trevliga Strandbryggan innan vi bestämde oss för att vi var klara för dagen.

Det var inte kö till hjulet där man kunde vinna Bassett’s vingummi. Ett lir räckte så gick vi där ifrån med fyra kilo godis.

Planer för dagen? Ja det ska shoppas. För egen del så vet jag att det finns åtminstone två skivaffärer som ska få sig ett besök. Sen vet jag inte. Hade tänkt ta en sväng förbi Fotokungen men eftersom jag bestämt mig för att inte köpa ny kamera än så tror jag att jag struntar i det. Det blir helt enkelt att leta upp en tredje skivaffär tror jag.

Jag håller på Hammarby när det kommer till svensk fotboll. Så långt tror jag att det flesta är med. Men jag håller även på de svenska lag som spelar i någon form av cup i Europa. Så igår gick jag och höll lite extra på Malmö FF. Glasgow Rangers på bortaplan skulle väl bli förlust med minst tre. I normala sammanhang hade det inte alls varit konstigt. Men nu gick MFF och vann med 1-0. Det är grymt bra gjort och De blå laget från Glasgow har fått en ny Larsson i tröja nummer sju att oroas över i minst en match till.

Med tanke på bilden på Lisa kanske jag behöver köpa ny kamera ändå.

Eller lära mig redigera.

Similar Posts