|

Man ska lära sig något nytt varje dag

Man ska alltid försöka lära sig något nytt. Det kan handla om att använda en ny krydda när man lagar mat, ett annat arbetsmoment på jobbet som gör att du blir effektivare eller något så banalt som ett helt nytt ord. Det lärde jag mig i lördags. Ett nytt ord.

Jag lärde mig också att det lönar sig att inte ge upp. Nu låter det nästan som att jag ska kommer med en helt fantastisk utläggning om hur jag personligen har kämpat länge för något men så är inte fallet. Jag pratar om Liverpool. I somras tillträdde Brendan Rodgers som ny tränare och det stod klart tidigt att vi skulle få se ett nytt Liverpool den här säsongen. Redan första matchen avslöjade att vi hade tagit kliv i rätt riktning. Tyvärr bara ett steg av kanske hundra. I lördags fick vi bevis för att vi kommit ganska långt på den promenaden. Fint spel, bra avslut och en vilja hos många spelare som jag tycker saknats tidigare.

Vi vann matchen mot Norwich med 5-0 kanske ska tilläggas.

Och apropå Liverpool. Det ryktades om Wesley Sneijder förra veckan. Nu verkar det som att holländaren väljer pengar och Galatasaray. Ja vem vill inte spela med en världsklass-anfallare som Johan Elmander?

Mer lärdomar från i lördags. Jag är nog för mycket hårdrockare för att lira på ett ställe där det inte finns en enda hårdrockare. Hur ska jag veta vilka låtar gemene man vill höra? För mig är Judas Priests Nightcrawler en slagdänga men jag förstår nu att det inte är det för Svensson.

Lära sig något nytt var det ja.

Totalt sett tror jag nog ändå att lördagskvällen blev rätt bra. Jag hade fullt ”dansgolv” åtminstone halva kvällen. Klubben hade tomt dansgolv i princip hela kvälllen.

Vilket det nya ordet var? Rock! Fast om någon som bor i Lidköping säger det så låter det mer som wåck. Det är för mig ett helt nytt ord.

Visste ni att punk, Pugh och bugg låter likadant om det kommer från munnen på en Lidköpings-bo. Det lärde jag mig också i lördags.

Visst är det härligt att man kan lära sig något nytt i princip varje dag.

Similar Posts