Lätt att skita när röven är full

| |

Lästid: 3 minuter

Dagens lunch: Pastasallad med kyckling, bacon och chili-klet. Starkt men ack så gott. Jag tänkte även ägna lunchen åt att skriva av mig lite. Jag har en tendens att bli lätt upprörd över saker som jag tycker är helt hjärndöda. Dessa kommer oftast i nyhetsformen notiser eller kortare artiklar i gratisblaskan Metro. Jag har trots allt sju minuter på mig på bussen varje morgon att ögna genom den. Idag var det två nyheter som fick mig att pusta lite extra mycket.

För det första artikeln om den kvinnliga rektorn som ska anmäla en 15-årig kille som tog henne i rumpan på skolavslutningen. Det känns som ett ganska harmlöst bus av en kille som ville tuffa till sig och vara fräck inför sina kompisar. Nu blev det lite fel. Rektorn känner sig krängt eftersom det skedde inför väldigt mycket folk och kommer nu anmäla pojken. Det som stör mig med hela den här historien är grabbens föräldrar som inte förstår varför rektorn inte kan nöja sig med att deras son har bett om ursäkt. Say what? Vad är det för fel på dem? För att inte bli för långdragen så fundera på hur det hade sett ut om det hade varit omvänt. En manlig rektor som grabbade tag i rumpan på en 15-årig tjej. På skolavslutningen. Inför massa folk.

Jag är inte helt säker men jag tror inte en ursäkt hade räckt i det läget.

Jag tycker det är helt rätt att anmäla den lilla gossen. Vad händer om det helt plötsligt är okej att springa runt och kladda på folk och det räcker med en ursäkt så är det okej igen?

Metro: Klämdes på baken av elev – begär advokat

Så till case number two. Filmkamerorna i Norra Biskopsgården i Göteborg. För er som inte känner till Biskopsgården så är det väl känt för att vara ett problemområde. En del kriminalitet och sånt där som man helst vill hålla sig långt borta från. Nu har det tydligen gått så långt att ett bostadsbolag valt att sätta upp kameror på en parkeringsplats för att skydda de boendes bilar. Åtta av tio tycker att det är bra men som alltid så finns det olika åsikter. Den åsikt som förs fram i Metro måste jag sätta några frågetecken på. ”De pekar ut oss som bor här som kriminella” och ”Kameran i sig är ett budskap om att det är ett område som är lite speciellt”. På båda punkterna skulle jag vilja säga: NO SHIT!? Det bor eller åtminstone befinner sig väldigt mycket kriminella i Biskopsgården. Ja det är ett speciellt område. Har man inte förstått det så ska man kanske börja med en titt på sig själv.

Eller flytta där i från.

Sådär. Då har jag fått ur mig det.

Igår kväll strax innan elva kallades det till panikmöte med handbollen. Nu på lunchen blev det avblåst på grund av får dålig uppslutning. De blev det ledig kväll och kanske ett besök till Bovallstrand för att säga grattis till paps som blir dubbel femma idag.

För övrigt så är jag fortfarande grymt sugen på att köpa ny kamera.

Föregående

Meningslösa inlägg punkt com

Ett snabbt besök i Bovallstrand

Nästa