Låt det ta tid Tomas

| |

Lästid: 2 minuter

Det slog mig att det är 18 december. Skulle det vara konstigt? Egentligen inte mer än 3 april eller 24 september men eftersom någon har bestämt att det blir nytt år när december är slut och man på något sätt ska ”börja om från början” så blir det speciellt. Lite som att man går och längtar efter fredag.

Precis i skiftet oktober/november åkte jag på Covid. För min del blev det som en vanlig influensa så jag klara mig väl rätt bra gissar jag. Det som det däremot gjorde med mig var att jag började fundera lite. Vill jag verkligen ha det så här? Vad är viktigt egentligen? På riktigt viktigt alltså.

Det är inte första gången jag funderar över saker och ting men det var faktiskt första gången som det kändes på riktigt. Jag har också förstått att vill jag ändra på saker så måste jag göra det själv. Ingen kommer göra det åt mig. Jag måste också låta det ta tid. Jag kan inte stressa fram de här sakerna.

Vad är det jag ska ändra på då?

En sak är att jag måste lugna ner mig. Jag kan inte (eller vill inte) lägga så mycket tid och energi på saker som jag gör idag utan att få något tillbaka. Det låter kanske girigt men jag pratar inte om pengar utan snarare positiv energi och sånt. Jag är trött på att ge massa av mig själv men inte få något tillbaka.

Första steget är alltså att avveckla min medverkan i allt som inte är viktigt.

Så. Steget innan första steget blir att komma överens med mig själv vad som är viktigt. Och vad som inte är viktigt.

Det första valet av oviktiga saker föll IFK Uddevalla Futsal. Jag borde kanske förstått redan från början att det var ett uppdrag som var dömt att misslyckas. Det har gått från att vara sjukt roligt till det totalt motsatta. Det är till och med så att jag inte ser fram mot arrangemangen. Och då har det gått långt.

Jag har egentligen åtagit mig ett uppdrag fram till april när första årsmötet är men jag känner att jag faktiskt vill kliva av redan nu. Vi får se om det fungerar eller om jag ska behöva ge av min tid och energi fram till april.

Det får kanske ta den tid det tar helt enkelt.

Det kanske inte är helt jämförbart med fredag och nytt år men ni fattar grejen.

Föregående

Winter is coming?

End of a year…

Nästa