Italien – Sverige 1-0

| |

Lästid: 3 minuter

Hoppla! Det var visst landskamp idag. Jo det är klart att jag visste det men jag hade nästan glömt bort det. Dels så känns en vänskapsmatch sådär upphetsande. Och dels så har jag nästan tappat suget. Helt otroligt att jag ens skriver det där. Men jag titta på matchen. Det var ju Hamréns första landskamp.

Tycker nya systemet känns bra. Det var en aning rörigt i början men när det väl satte sig så såg det rätt okej ut. Det är ju ingen blåbärsnation vi möter trots att det i princip var ett b-lag vi mötte. Det kommer en del frågor och en del synpunkter i mitt huvud.

¤ Dorsin/Lustig som ytterbackar? Lustig gör en godkänd insats. Förhoppningsvis ser Hamrén Safari som en bättre vänsterback än Dorsin annars är vi illa ute.

¤ Anders Svensson som defensiv mittfältare och kapten! Ja tack. Jag var nog inte ensam om att höja på ögonbrynen när Svensson sa efter sista kvalmatchen att han behövde ett nytt spelsystem för att fortsätta i landslaget. Taco-Svensson gjorde en riktigt bra match idag och jag röstar på honom som kapten tills Zlatan är tillbaks.

¤ Hysén som ensam forward? Han är kvick och relativt teknisk. Men internationellt har han en del kvar att lära. Han har inte riktigt heller styrkan när han möter de stora killarna. Han hade chansen att göra 1-0 efter 1:43 men ovanan gjorde nog att han blev lite nervös för avslutet var inget vidare. Jag kan till och med sträcka mig till att han borde gjort mål.

¤ Nya landslaget! Heja heja. Jag gillade det jag såg idag. Elm. Elm. Wernblom. Larsson. Det finns många namn som kommer göra mycket bra både för sig själva och för Sverige i framtiden.

¤ Johan Elmander? Nej tack! Elmander är för mig en gåta. Tror att han kommer falla lite på nästa punkt som är…

¤ Lång och trogen tjänst. Även om det kanske är väldigt mycket för tidigt att uttala sig om just det här så tror jag att Erik Hamrén INTE kommer ta ut sin startelva med hjälp av gamla meriter. Och det gillar jag.

Sen en reflektion över dagens motståndare. Italien. Jag tillhör skaran som inte tittar på italiensk fotboll på grund av det sjukt defensiva tänk som de flesta italienska lagen har. Det är ganska tråkig fotboll. Det jag fick se idag sa något annat. Trendbrott? Man kan ju alltid hoppas. Rädslan att italienarna skulle backa hem efter 1-0 suddades ut tämligen fort och det kändes faktiskt bra.

Nu ska det sorteras lite inför morgondagen. Debuten förra veckan i Agnebergshallen blev väl sådär. Imorgon ska det göras på riktigt. Känns bra. Framförallt känns det väldigt kul och inspirerande.

Höll på att glömma att det är nostalgitorsdag imorgon. Får ställa klockan tio minuter tidigare så man hinner få lite inspiration framför cd-hyllan.

Föregående

Neckbreakers Ball 2009

Trött, tröttare, Tomas

Nästa