Bovallstrand
| |

Inget slår inga planer

Årets första pyjamas-helg är snart till ända. Det har varit otroligt skönt att inte ha något planerat utan bara ta dagen som den kommer. Inte för att vi varit helt tokbokade de andra helgerna men det räcker nästan att man har handboll på lördag eftermiddag så känns dagen lite förstörd. Ja nästan hela helgen faktiskt.

Igår blev det promenad till min mormor, Lovas gammel-mormor, och lite fika. Alldeles lagom så. Idag bestämde vi oss för att ta bilen ut till Snäckan och gå en promenad till Rödön. Perfekt fotograferingsväder såg det minsann ut att vara också. När vi hade parkerat bilen och tagit en sisådär 47 steg insåg vi att det blåste småspik och var, rent ut sagt, skitkallt. Beslutet blev att ta en fika på Snäckan och sen dra till Maxi och handla lite. När vi klev in på Snäckan fick vi omvärdera ytterligare ett beslut och stryka den planen.

Så av dagens planerade promenad med fotografering och efterföljande fika blev det… ingenting. Trist men så är det ibland. Jag fick mig i alla fall nya skosnören på Torp.

Kom på att jag tog en del bilder förra helgen när vi var på dop i Bovallstrand. Ni kan få titta på dem istället.

För er som missat att Saxon släppt ny skiva måste jag säga; shame on you! Biff och grabbarna har levererat ytterligare en högklassig produkt till samlingen. Redan under introt kommer gåshuden. Om det är ett resultat av förväntning eller exaltering ska vi låta vara osagt. Plattan består av ett klassiskt saxon-sound med allt vad det innebär. Om jag måste peka på några spår ni ska lyssan på blir det titelspåret, Sacrifice, samt Made in Belfast och Night of the wolf. Har ni inte gjort i brallan innan ni kommer till det sistnämnda spåret lär ni göra det då.

Om en dryg timme bänkar vi oss för att se Liverpool ta emot Tottenham på Anfield. Det kommer bli en grymt tuff match men jag är helt övertygad om att vi klarar av att knipa tre poäng. Gareth Bale är i hysterisk form men det är Luis Suarez också. Fotboll är en lagsport men jag tror faktiskt att dagens match kommer handla rätt mycket om dessa herrar.

Mitt tips är att Suarez gör minst två poäng idag. Eller ska vi säga förhoppning?

När vi ändå är inne på ämnet fotboll kan jag inte nog poängtera hur mycket jag längtar efter att vår egen säsong ska sparka igång. Jag såg Oddevolds första träningsmatch men sen har det blivit dåligt med fotbollstid. Nästa helg är dock redan spikad.

Och numera är jag även stolt mega-supporter till IK Oddevold.

Morfars lag och numera även mitt.

Saxon – Sacrifice