Hur länge har man råd att vara naiv?

| | ,

Lästid: 2 minuter

Det var en gång en liten gosse.

Och så vidare.

Jag tänker inte dra någon läskigt lång historia här utan komma till sak med en gång. Varje gång jag stått inför ett problem så har det löst sig. Alltid. Dessutom utan några större bekymmer. Nåväl. Några gropar har man väl trampat i och några skavanker har det blivit men i det stora hela inget att snacka om. Saker har rätt och slätt ramlat rakt i knät på mig. Ska jag vara riktigt ärlig mot mig själv så är det nästan som om jag har haft en egen bosse-fil genom hela livet.

Fram till nu.

Jag ska inte säga att jag kört rakt in i en återvändsgränd utan några möjligheter och/eller vägval. Det vet jag inte ännu och hur det än blir så har man alltid val att göra. Det jag är lite rädd för är att mina 37 år av turgubbe-syndrom har satt spår och format mig till en person som rycker på axlarna och säger ”Äsch det löser sig”. För det kanske det inte gör. Inte den här gången. Inte utan ansträngning i alla fall.

Så svaret på frågan ”Hur länge har man råd att vara naiv?” är nog:

Inte så länge till!

Jag har, på en höft, två tre månader på mig att hitta ett nytt jobb. Det är där skon klämmer. Det är alltså dags att börja fokusera redan nu. Tidigare har jag sprungit rakt på jobben eller så har de letat upp mig. Det är nu jag ska leta upp mitt nästa jobb. En spännande utmaning och jag brukar ju säga att jag gillar just utmaningar så det är väl lite upp till bevis nu då.

Bortsett den lilla detaljen att det är hyfsat bråttom att hitta nytt kneg (ni vet mat på bordet, banken ska ha sina pengar osv…) så finns det en hel del positivt i den här historien. Dock så tar vi det vid annat tillfälle.

Det känns lite surrealistiskt att samtliga lag i trion Hammarby, Oddevold och Liverpool vinner sina matcher i helgen. Ganska kul att det blev 1-0, 2-1 och 3-2.

Killen på bilden har egentligen inget med den här texten att göra.

Savatage – When The Crowds Are Gone

 

Föregående

Tänk att den här unge gossen håller på att bli vuxen

Det sista…

Nästa