Hur kul är det med en rak väg?

| | ,

Det har varit en rätt konstig tid ett tag nu. Det här med covid 19 har väl inte undgått någon och så klart inte mig heller. Världen är på något sätt upp och ner men håll i er. Jag tror faktiskt att det kommer komma något bra ur det här. Eller rättare sagt. Jag hoppas. Jag hoppas verkligen att alla tänker till när det här börjar lägga sig. Ska vi fortsätta med överkonsumtionen? Ska vi fortsätta leva som om jorden var odödlig? Ska vi börja tänka på någon annan än bara oss själva?

Ja, jag hoppas verkligen det.

För min del har den här situationen inneburit att jag i början på februari förstod att jag inte skulle bli så långvarig på Fyrstadsgruppen. När min anställning kortades ner från sex till två månader så var mina dagar, som det så populärt heter, räknade. Nu kanske man brukar använda just det ordspråket om andra situationer men jag tyckte det passade rätt bra.

Jag vill bara säga att jag har inga hard feelings för att det blir som det blir. Jag har full förståelse för att företaget måste hitta lösningar för att överleva och om man på ett enkelt och okomplicerat sätt kan dra ner på personal och kostnader så gör man ju det. Jag hade kanske agerat på samma sätt.

Kanske!

Vad innebär det för mig då? Jo efter den 31 maj har jag ingen anställning. I ungefär två månader har jag planerat för att landa i min egen firma den 1 juni. Det har känts både bra och dåligt men övervägande bra måste jag säga. Det är ju inte som så att jag står helt på ruta ett med Sandström Event & Profil. Jag har drivit företaget i åtta och jag saknar inte heller kontakter. Jag har nog faktiskt ett rätt bra kontaktnät om jag får vara lite osvensk och säga det själv.

Blir det egenföretagare för Tomas nu igen då alltså? Nja. Är svaret på den frågan. I veckan som gick tog hela processen en lite oväntat sväng. Under ett webbmöte med en tilltänkt samarbetspartner dök frågan ”men hur ser du på en anställning då?” upp. Jag ska villigt erkänna att jag blev ställd och det blir jag inte ofta. Det mötet följdes upp av ett fysiskt möte och känslan efter det är riktigt bra. Vi pratade om en riktigt spännande tjänst och min spontana känsla är att vi gillar varandra.

Ja men mer än så behöver vi väl inte säga just nu. Min förhoppning är att det kommer ett förslag på anställning till veckan och att jag från och med den 1 juni kan titulera mig marknadskoordinator med ansvar för marknadsföring och webbutveckling.

Tror gör man visst i kyrkan. Det fick jag lära mig av min morfar när jag var liten.

Hur kul är det med en rak väg? Inte alls skulle jag vilja säga. Oftast vet jag vart jag vill men inte riktigt hur jag ska komma dit. Då blir det en och annan sväng på resan.

Föregående

Mordet på Orientexpressen

Blinded by the light

Nästa