2021-03-21-state-of-play-russell-crowe-ben-affleck-rachel-mcadams-helen-mirren

Historien upprepar sig

Jo men så är det ju. Lite oavsett vad man pratar om. Trender, händelser och sjukdomar.

Och Tomas frekvens och periodarbeteende på den här sidan.

Och när jag väl kommer till skott för att skriva något så blir det en liten text om en film från 2009. Som jag dessutom såg på Netflix.

Så. State of play med Russell Crowe, Rachel McAdams och Helen Mirren. Och Ben Affleck.

Den sistnämde spelar en kongress-snubbe (eller politiker om ni så vill) som sölar till det med en anställd och när hon sen blir mördad kommer trubbel som ett brev på posten. Det är så den här filmen börjar.

Russell Crowe spelar den rutinerade journalisten Cal och Rachel McAdams gör rollen som up and coming bloggerskan Della. Efter första mötet mellan dessa karaktärerna är det lätt att tro att Cal är en bitter och alkoholiserad föredetting. Jag tänker spoila här och säga att så är det inte och det är rätt skönt. Både Rachel Adams och Russell Crowe gör två riktigt bra roller.

Filmen i sig är rätt spännande och bjuder på en del u-svängar som gör att det inte blir en klassisk försöka-sätta-dit-politiker-men-journalisten-hjälper-till-film.

Betyg? Jo men med berömd godkänd måste jag säga. Jag kommer lätt kunna se om den och vill ni se ytterligare film med lysande Rachel McAdams så är hon med i en av världens bästa filmer Dagboken.

Jag lovar att nästa film blir en av de köpta. Jag tror minsann att jag ligger lite efter det.

Similar Posts