Hell or high water

| |

Jag brukar ha en regel när det kommer till film. Läs aldrig på baksidan. Jag tycker oftast att man får reda på alldeles för mycket och att det kan bli lite tråkigt att titta på filmen. Här råkade jag läsa på baksidan och precis som vanligt förstörde det en del av upplevelsen.

Så vad kan jag skriva här för att inte förstöra din upplevelse om du tänker se filmen? Ja det var just det. Jag har redan förstört lite om du väljer att läsa baksidan på fodralet innan du ser filmen så gör inte det.

Snälla!

Filmen utspelar sig i Texas. Så mycket kan jag säga utan att avslöja för mycket. Jag kan också avslöja att den handlar om två bröder som rånar banker. Och att de naturligtvis har en efterhängsen sheriff i hälarna. Klassiskt tjuv och polis alltså.

Jeff Bridges har vi sett i x antal dussinfilmer och med varierade skådespelarinsatser om ni frågar mig. Här gör han dock en av sina bättre. Han når inte riktigt upp till The Dude-klass (ni vet rollen i The Big Lebowski) men nästan. Här gör han den sarkastiske texas rangern Marcus som väl är inne på sista uppdraget innan pension.

Eftersom det tar mig halva filmen att fatta (baksidesläsningen förstörde) så blir det här inte mer än en halvbra film. Tyvärr. Både insatser från skådisar och manus har större potential än så.

Så. Gör mig en tjänst. Läs INTE på baksidan av fodralet. Då blir det här en toppenrulle.

Föregående

High rise

Vett och etikett i trafiken

Nästa