Hårt Nytt År!

| | ,

Hoppla. Eller gott nytt år kanske. Eller är det till och med god fortsättning som ska sägas? Jag lär mig aldrig.

Hur som helst. Nytt år. Och nytt decennium. Jag har ett öppet nyårslöfte och några som jag håller för mig själv. Att se mer positivt på saker komma innebära en del stora förändringar för Tomas tror jag. Det kommer definitivt innebära mindre svärande framför fotboll- och hockeymatcher. Men det kan förhoppningsvis också innebära att jag inte kommer se lika negativt på vissa situationer. Som till exempel det här med förhållande. Tänk om man kunde få lite positiva vibbar det här året. Dessutom har jag och kollega C hittat en gemensam dålig grej som ska bort. Den uteblivna träningen. Jag behöver bli otjock och C behöver ”stärka upp” sig lite.

Det sportsliga året då? Om vi skulle ta och börja med det som är igång så fortsätter Liverpool att inte prestera sådär lysande. Frölunda började däremot med en seger så det känns bra. Och till veckan är det dags för både herrar och damer i Kropps att göra årsdebut. Tjejerna lirar hemma mot Eslöv och boysen åker till Göteborg för att möte Önnered. Båda lagen kommer få svettas för att vinna. Damerna är väl de som har bäst chans. Endast en förlust på hemmaplan så här långt imponerar. Huruvida det blir jobb i Agnebergshallen under våren för Tomas får vi väl se. Känns lite kyligt just nu måste jag säga. Senare under året blir det till att skrika ”Forza Bajen…” så att vi förhoppningsvis kan ta oss tillbaks dit där vi hör hemma.

Och appropå jobb. Det är antagligen slutjobbat på helgerna för Tomas nu. Eller för ett tag framöver i alla fall. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag få svårt att hålla mig. Varför inget mer Butlers då? Det är ganska enkelt. Jag tycker inte att det är roligt längre och chefen tycker att det är bortkastade pengar eftersom det inte är något folk där. Ett plus ett är två. Vi kom dock överrens om att det kan vara idé att köra en eller ett par gånger per månad och då hitta på något kul. Men med tanke på att ersättningen idag är för dålig och han hintade om att det skulle bli mindre så vet jag inte om jag tycker det låter så lockande.

Sen måste jag ställa frågan: Hur står det till Uddevalla kommun? För något år sedan ville en politiker i samarbete med köpmännen smälla upp en isbana på torget så att folk kunde få lite nöje i centrum. Gick Uddevalla kommun med på det? Nej men icke. Nu när det kommit mycket snö har det blivit en väldig stor hög på torget. Den här snöhögen har varit proppad med barn i princip hela dagarna. Och det är inte utan att man drömt sig tillbaks en si sådär 25 år och velat hoppa upp och gräva gångar. Idag när jag gick förbi så står det fyra grävmaskiner på torget och skyfflar bort snöhögen. Jag undrar om det finns någon vettig förklaring till varför det inte kan ligga en hög med snö på torget som barnen får leka i.

Festivalerna 2010 då? Nej på den fronten inget nytt. Mer än att Tomas får vänta lite till med att helt bekräfta sommarens planerade festivaldatum. Jag har ju önskelistan klar.

Inget jobb på helgerna? Nja. Jag fick ett rätt intressant sms på självaste julafton. Överraskande är också ett ord som kan användas. Och kul. Förbannat kul. Kanske. Det ska hur som helst undersökas vidare.

Undrar vad tämligen onödig snöröjning kostar på en söndag? Det är ändå mina pengar vi pratar om.

Tänk om det kan bli ett bra år det här?

Hårt nytt år på er kompisar!

Eller var det hård fortsättning..?

Föregående

Sverige vs. Ryssland 4-1

Vad är det som händer?

Nästa