glass of water in hand
| |

Halvtomt eller halvfullt?

Så lägger vi ytterligare en föräldraledig dag till handlingarna. En liten och febrig tjej är nedbäddad och leksakerna undanplockade. Pappan kan sätta sig framför datorn med en kopp kaffe och fundera över livets olika svårigheter.

Svårighet nummer ett

Jag behöver förändring. Jag tog ett litet steg i rätt riktning i dag. Om det leder någon vart får vi se. Jag skulle gissa på inte men samtidigt lever jag lite efter mottot ”chansar du inte så vinner du inte”. Den som lever får se helt enkelt.

Svårighet nummer två

Att belysa ett problem som är så stort och komplext att det skulle ta en evighet att förklara och debattera. Jag tycker vi släpper det där. Inte det att jag är konflikträdd och vågar stå för mina åsikter. Jag orkar helt enkelt.

Det är kanske fel i sig. Att inte orka. För mina åsikter är positiva och kärleksfulla. Inte destruktiva och hatiska. Det är kanske då det är extra viktigt att uttrycka sig.

Svårighet nummer tre

Att våga ta steget. Det hänger ihop lite med svårighet nummer ett. Jag har en enskild firma och jag skulle verkligen vilja aktivera den lite mer än vad jag gör idag. Eller ja. Mycket mer faktiskt. Jag måste bara bli lite mer strukturerad först.

Nu släpper vi svårigheterna. Jag tänker dessutom sluta kalla det för svårigheter. Jag kommer i fortsättningen kalla det för möjligheter.

Är glaset halvtomt eller halvfullt?

Och just det ja. Idag är det nästan deadline day. Ni vet sista dagen på transferfönstret. Egentligen tycker jag det är lite löjligt. För det första anser jag att när säsongen drar igång ska trupperna vara spikade. Och för det andra så förstår jag inte varför hela Europa stänger sina fönster vid midnatt men i England ska det stängas klockan 19. Imorgon. Vad är grejen med det?

Hur som helst så verkar det vara kolugnt runt Liverpool. Jag hade gärna sett att vi värvade en mittback av hög klass men jag ser hellre att ingen av våra så kallade stjärnor försvinner så det får gärna vara lugnt.

Dagens soundtrack är ett (för mig) nytt band. The Last Band från Göteborg. De släpper debuten 20 september och firar med kalas på Sticky Fingers. Gå dit ni som kan.

The Last Band – Get Behind Me, Satan

Similar Posts