|

Forza Bajen – In med bollen!

Visst är det märkligt det här med hur sport påverkar oss. För min del handlar det om att man får humör som ett dåligt blodsocker. Gårdagen är ett väldigt bra exempel. Hammarby mötte Degerfors och för första gången i år visar vi upp ett spel som det verkligen syntes att det fanns en tanke bakom. Vi vann givetvis också. Efter en sån seger så kan man givetvis inget annat än att må väldigt bra.

Det höll i ungefär en halvtimme. Tills jag satte på webbradion och skulle lyssna på slutet av Frölunda – AIK. Matchen slutade 0-0 och sen vann gnaget i förlängningen. Och helt plötsligt var den dagen förstörd. Ärligt? Är vi så dåliga så vi inte ens klarar av att slå AIK? På hemmaplan! Det är tragiskt.

Upp tidigt idag också. Ska jag vara helt ärlig så börjar jag faktiskt bli trött. Alltså trött som i jag-vill-sova-hela-tiden-trött. Jag somnar som en gris på kvällarna och sen går jag lite som i koma under dagarna. Nu kommer det ju inte bli lika mycket på jobbet framöver och det kommer inte bli riktigt lika mycket med handbollen då de mesta förberedelserna är gjorda men det är ändå lite trögt att all social verksamhet är som bortblåst under ett par månader.

Hammarby besegrade som sagt Degerfors och det var rättvist. När nye tränare presenterades i fredags var det nog en del med mig som lyfte på ögonbrynen och sa ”Roger vem?”. Som bajare borde jag ju naturligtvis ha koll på att det är killen som tränat HTFF. Han har gjort det grymt bra och även fast jag inte hade koll på hans namn så vet jag ju vad han presterat med med farmargänget. Jag tycker också att han tog chansen på ett bra sätt igår. Dels genom att bänka Simon Helg för att han försov sig. Och dels för att vi faktiskt hade ett eget spel igår. Vi tappade lite sista kvarten (när vi egentligen ska öka takten) då Degerfors tryckte på för att komma ikapp. Visst att Johannes Hopf fick göra några strålande räddningar men det fick keepern i Degerfors också, så att brukslaget skulle vart nära poäng håller jag inte med om.

Jessica Helleberg är en rätt duktig handbollspelare. Hon är tydligen rätt duktig på att filma också. Med filmkamera då. Nu har hon fått ett uppdrag att filma sin vardag och det är sanktionerat av handbollsförbundet. Men hon ska inte få lov att filma under landslagssamlingarna. För nått år sedan införde landslaget blogg-förbud och nu är det alltså filmförbud också. Jag har lite svårt att förstå grejen. Vad är det som är så farligt?

Eller så kanske förbundskapten Johansson såg klippet på Helleberg och Gulldén och insåg att det inte höll någon vidare kvalitet. För ärligt. Vad vill tjejerna säga med att spela in en ”musikvideo” när de är ute och åker bil?

Och appropå film så fick jag filmen från herrarnas match i lördags. Här ska det studeras egen insats.

Tänk om man skulle ta en vecka ledigt i november och bara ligga hemma i soffan.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bemIK39WmLA]
Jessica Helleberg och Isabelle Gulldén in action

Similar Posts