Förvalta, föra vidare och utveckla

| |

Häromdagen var familjen hos gammelmormor och hälsade på. Nu var det inte så bra just den här dagen men faktum är att min mormor blir lite bättre för varje dag som går. Det känns fint. Naturligtvis saknar hon fortfarande morfar och plockar ibland fram en bild på honom som sällskap när hon diskar eller löser korsord. Vem hade inte haft en stor saknad efter mer än 60 år tillsammans?

Med oss från mormor fick vi en hel bärkasse med morfars böcker. Mest var det böcker om Uddevalla och Volvo men också några romaner. Naturligtvis skrivna av Karl-Erik Brandt. Det känns bra att få förvalta arv från morfar och just nu har Tomas börjat intressera sig på ett helt annat sätt för vår stad. Uddevalla. Under det senaste året har jag funderat mycket på att hitta en lämplig väg eller ett lämpligt forum att i jobba för staden. Jag vill göra Uddevalla till en bättre och trevligare stad att bo och leva i.

Jag börjar med att läsa boken ”Namnen bakom kvarteren i Uddevalla”. Sen får vi se vart det hela slutar.

Familj. Jag gillar det ordet. Min familj har alltid varit det viktigaste och nu har jag helt plötsligt en egen familj. Eller en utökad familj. Min lilla del av den stora familjen där bästaste H:et och jag en dag kommer vara ”de gamla”. Det är en härlig känsla.

Gammelmormor? Ja vad blir egentligen min mormor till Lova? Vissa hävdar att hon är gammelfarmor eftersom hon är farmors mamma. Vi säger gammelmormor för att hon är min mormor. Det gör det hela lite enklare.

Idag drar Uddevallakalaset igång. Fjordfestivalen har gått i graven och ur askan uppstod alltså kalaset. Jag tycker det är en bra satsning. Från en festival som på många sätt spelat ut sig själv till ett nytt och fräscht kalas. Mer fokus på familj. Det är en bra grej.

Föregående

Mitt i semestern – i början av livet

Uddevallakalaset bör bli en succé

Nästa