Första dagen på resten av sommaren

| | , , ,

Veckans första dag snart avklarad och det är en bra känsla. Dels har det varit en produktiv dag på jobbet. Tyvärr föll den största ordern men man kan inte vinna jämt. Efter arbetsinsatsen på mitt avlönade jobb var det dags för möte med banken. Jag blev ju uppringd för drygt en månad sedan och erbjuden en gratis ekonomisk rådgivning eftersom jag är nyckelkund. Ganska länge har jag funderat på vad vi skulle prata om. Vilka råd man skulle få. Köp inte massa onödiga saker? Sluta investera i filmer då det är rätt dålig avkastning på det? Hur som helst så är jag något mer än nöjd med dagens rådgivning. Förutom att jag minskade mina lånekostnader med ungefär en tusing i månaden fick jag höjt upp mitt pensionssparande och sen fick jag även sett till så att det numera finns lite ränta på kontot som kallas sparkonto. Det är ju en bra grej.

Det låter tokigt att säga fira men jag tänker nog använda det ordet ändå. För att fira den här måndagen med sushi känns helt rätt.

Och så får jag väl böja huvudet en aning och viska ett tyst grattis till Manchester United som numera är ensamma om att vara bäst i England. I ligan i all fall. Nitton ligasegrar är imponerande. Förhoppningsvis kan King-Kenny få köpa lite nytt folk så att vi kan vara med och kriga om titeln redan nästa år. Avslutningen igår var allt annat än nöjsam för en anhängare av Liverpool. Förlust med 0-1 på bortaplan mot Aston Villa kanske inte är så mycket att säga om. Mer på sättet vi gjorde det. Under större delen av matchen kändes det nämligen inte som att vi ville vinna. Taskiga bollmottagningar, dålig adress på passningarna och obefintligt markeringsspel. Det är skönt att den här säsongen är över.

Vad ska jag göra nu då under knappt tre månader?

Önskespelare till nästa år? Om man ska ta de som figurerat rätt hårt i pressen den senaste tiden så hade jag gärna sett Ashley Young och Charlie Adams i den röda tröjan nästa år. Jag tror faktiskt att sannolikheten att det blir så är rätt hög. Sen måste vi förstärka bakåt så Gary Cahill hade nog inte varit så dum. Och så den där vänsterbacken från Newcastle. Visst att vi har några riktigt duktiga juniorer på försvarssidan men det är långt från att dominera i reservlaget till att ta en plats i ett lag som ska vara med och kriga i toppen.

Andy Carroll  och Jack Wilshere tackar nej till sommarens U21-mästerskap. Det låter klokt tycker jag. Den förstnämnde är ju halvskadad så där vill vi inte riskera något. Jack Wilshere då? Han tillhör ju Arsenal. Ja i dagsläget i alla fall. Jag har en liten känsla av att grabben byter röd tröja till hösten. Dels så sägs det att Kenny Dalglish har ett gott öga till mittfältaren. Sen ryktas det också om att favoritklubben heter Liverpool.

Stort gilla på den övergången i så fall.

Bajen mot Åtvidaberg idag och för en gång skulle sänder inte TV4-sport matchen. Ja det blir väl att vrida på radiosporten och lira Gran Turismo 5 istället.

På lördag går Kôrpehôla av stapeln här i stan. Karlstadbandet The Generals ska bevittnas. Bara att hålla tummarna för att det blir bra väder.

Imorgon ska Tomas flytta. Inte fysiskt utan mer bland ettor och nollar.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=6NgWOtPbK6M]
The Generals – One Eye Red
Föregående

På en buss snart i centrum

Måndagsmys

Nästa