Fixa det med musik

| |

Idag har varit en sådan där skitdag ni vet. När allt bara är grymt trögt och man vill helst bara glida ner i sängen och dra täcket över huvudet. Det märkliga är att det finns ingen speciell anledning. Jag gick och funderade ett tag på varför jag varit uttömd på energi men har liksom inte kommit på något bra svar. Det var väl helt enkelt bara en sån dag.

Hur gör man då för att bota de här vardagsdeprisionerna? Jag brukar göra det med musik. Eller roliga aktiviteter. Men oftast musik. Under en period i mitt liv hade jag en uppladdningslåt. Ni vet en låt som man lyssnar på precis innan man ska göra något viktigt. I mitt fall var det oftast precis innan jag skulle börja lira skivor för en folksamling på lokal inrättning. Låten som hängde med mig väldigt länge var Six med All That Remains. Ni som någon gång lirat Guitar Hero har nog koll på vilken låt det är. För er andra. Klicka på play precis här under och håll i hatten.

Det senaste har jag hittat en ny favorit bland alla stenhårda låtar. Skottska Yashin har gjort en sjuk tribute på Metallicas Wherever I May Roam. Jag gillar inte rena covers men när personerna som ligger bakom tagit till sig låten, tuggat på den en stund och spottar ut en egen version så är det helt okej. Det är en fördel om ni hört originalet men oavsett så kommer ni få er en åktur som heter duga. Enda passusen är att jag egentligen skulle vilja stryka den rena sången i låten men det andra väger upp så de klarar sig den här gången. Press play on tape!

Frågor på det?

Nu har jag faktiskt helt tappat bort mitt lagom charmerande humör och glidit in i någon form av fånleende stadie. Tänk vad skönt att vi har de där tonerna att luta oss tillbaka på.

Föregående

Fyra nätter i nytt sovrum

När man känner att man måste skriva…

Nästa