| |

Ett sista uppdrag?

Ibland kommer man till en punkt när man måste ta ett beslut. Det spelar liksom ingen roll hur länge man har tänkt på en sak eller hur många gånger man ställt fördelar mot nackdelar. Man kommer alltid till en punkt där man mer eller mindre blir tvingad att ta ett beslut. Dit har jag kommit nu.

Jag har bestämt mig för att köpa ny kamera. Det var inget beslut som sved att ta men det krävdes ändå en viss form av eftertanke. Vilken modell vill jag ha? Vilket märke ska jag köpa? Hur mycket pengar är jag beredd att spendera? Jag har svar på alla frågor och då fanns det liksom ingen återvändo. På måndag är det Tomas som går till Maggans foto på Kungsgatan och lägger in en beställning.

Idag tog jag med största sannolikhet utan min Nikon D50 på sitt sista uppdrag. Vi har haft många fina stunder ihop jag och min D50 så visst är det lite vemodigt. Fast bara lite. För på torsdag släpper Nikon sin nya modell. D7100. Det är en sådan jag ska haffa. Från början stod valet mellan fullformatsmodellen D600 och amatör-proffs-kameran D7000. För någon vecka sedan gick Nikon ut med releasedatum för uppföljaren till den något mindre modellen och då var det inget att tveka på.

Jag känner mig nöjd med mitt beslut.

Min sista utflykt tillsammans med D50 blev till Thordéngården där Oddevold träningsspelade mot FC Trollhättan.

Matchen slutade 1-1 och blev någon form av bevis på att båda lagen har ambitioner att ligga i toppen av serien när vi närmar oss oktober. Oddevold tog ledningen på en friskpark och borde nog i ärlighetens namn gjort 2-0 också i den första halvleken. Istället gjorde Trollhättan 1-1 på ett otroligt taffligt försvarspel i slutet av första halvleken. Den andra halvan tillskrivs FCT på poäng. Totalt sett rättvist med delad pott.

Däremot borde FCT’s lagkapten fått syna det röda kortet på riktigt nära håll efter hjärnsläppet där han både slår till Jesper Westermark i ansiktet och tar tag runt strupen på honom.

Dagens andra fotbollsmatch tänker jag bara ägna en mening. Liverpool fick storstryk av Southampton och visar upp det absolut sämsta försvarsspel jag sett på hur länge som helst.

Punkt.

Ikväll är det pappa/dotter tid. Mamman är utflugen på konsert i Göteborg så då blir det mys med min fantastiska dotter. Popcorn och påskmust till pappan och välling för prinsessan. Hon sover nu så då passar jag på att se en tuff actionrulle. The expendables 2.

Vår dotter blev förövrigt nio månader idag.

Tiden går sjukt fort.

Similar Posts