En lätt överdrift

| |

Jag tänkte skriva ”totalt jävla mörker” som rubrik men insåg att det hade kanske varit att överdriva en aning.

Igår fick jag ett mail från one.com där min blogg ligger. Sajten var tillfälligt suspenderad. Jag gick in på deras sida och skicka ett fråga i deras chatsupport och fick som vanligt svar snabbt. Någon hade hackat min sajt och laddat upp malware. På min blogg? För det första kändes det helt sjukt att en blogg som har två inlägg under det här året (nåväl kanske tre) skulle bli hackad. Vad är de ute efter egentligen? Är det trafik och folk som besöker olika sidor så känns ju min blogg som den minst attraktiva.

Och om vi bortser från varför så återstår vad. Vad händer när en sida blivit hackad? Jo för det första så stängs den ned. Sen måste man sitta i några timmar och manuellt radera alla filer som blivit infekterade samt alla filer som de laddat upp. Jag var sådär nöjd igår och önskade faktiskt livet ur alla personer som håller på med sån här skit.

Jag vet. Det är överdrivet men om vi ska vara ärliga. De här figurerna som sysslar med att hacka sajter och förstöra för andra människor. Vad tillför de? I min värld absolut ingenting. De förstör och sitter på andra sidan en dataskärm och skrattar.

Vi kanske inte behöver ha livet av dem men vad sägs om livstids internetförbud?

Jag är hur som helst lätt förbannat och trött. Jag åker dessutom på massa extra utgifter i form av virusskydd och backuptjänster.

Tack för det liksom.

Föregående

Dan före dan…

Sluta ljuga?

Nästa