En helt vanlig ovanlig tisdag

| |

Tisdag. Jag gillar verkligen inte tisdagar. Det vet ni redan. Dock så är det här faktiskt en rätt så bra skitdag. Både jag och bästaste H:et har sovit i natt. Lillfisen har även hon sovit vilket kanske inte var så konstigt eftersom hon var vaken precis hela dagen igår. Magont och gaser är inte trevligt så idag blir det införskaffning av diverse droppar. Dessutom har dagen inletts med lite kroppsarbete och en härlig dusch innan frukost. Resten av dagen ska fördrivas med kundtjänstarbete. Ombyte förnöjer säger de ju.

En annan grej som gör den här tisdagen lite bättre än andra är silly season. Igår hade Brendan Rodgers presskonferans och avslöjade att minst en värvning skulle vara i hamn innan veckan var slut. Kanske två. Igår kväll tog dessutom ryktet att någon sett Xabi Alonso på flygplatsen i Liverpool fart. Om det är så att spanjoren är på väg tillbaks så är jag inte helt ensam om att slå några frivolter. Det är med andra ord spännande dagar just nu.

Så kommer vi till den del i det här inlägget där jag ska vara lite kritisk. Eller positiv. Det beror lite på hur man väljer att angripa problemet. Jag bor som bekant i Uddevalla och under de senaste åren har väldigt många krogar antingen blivit av med sina serveringstillstånd eller fått varningar. Det finns dock en restaurang som klarat sig under alla år och det sticker i folks ögon. Det förstår jag. Vad jag inte förstår att gemene man inte hajar att det finns lagar och regler i vårt samhälle. Om det till exempel är bestämt att man ska lämna kvitto när man säljer något, ja då får man väl rätta sig efter det.

Så för att sammanfatta ett relativt långt problem tycker jag naturligtvis det är tråkigt när krogar förlorar sina serveringstillstånd men det finns alltid en anledning till det. Det har begåtts fel och oftast inte bara en gång. Jag kan lova att det inte sitter ett gäng med kommunala tjänstemän och slår med tärning.

Även om man ibland tror att det är så.

Men för att avsluta där vi började. Trots namnet på veckodagen, tisdag, så är det faktiskt en rätt så bra dag. Än så länge. Jo det regnar ute men vad gör väl det? Jag har precis fått i mig lite lunch, skrivit ett blogginlägg och nu kan jag med gott samvete dra på mig lurarna igen.

Och till sist. Snälla ge mig en kul Liverpool-nyhet under eftermiddagen.

Föregående

Tre veckor i faderskapets tjänst

En av de skönare söndagarna

Nästa