| |

En del äldre och en del nytt

Tisdag är en veckodag som kommer efter måndag och före onsdag. Enligt den klassiska definitionen är tisdagen veckans tredje dag, men sedan internationell standard infördes 1973 räknas tisdagen som veckans andra dag. [1]

Måste börja med att reflektera lite över det där med vad som får finnas på en fotbollsarena och vad som inte får finnas där. Pyroteknik är till exempel förbjudet eftersom det är farligt om det används fel. Fair enough. Vapen i all former är naturligtvis också big no no. Vi kan väl säga att allt som vid felaktigt använda är farligt är inte helt lämpligt att ta med på en fotbollsmatch. Eller något evenemang överhuvudtaget. Vad kan mer vara förbjudet? Saker som berusar på ett eller annat sätt är också förbjudet. Det är okej att köpa det där men inte okej att ta med eget. Då tjänar ju klubbarna inga pengar. Sen vet jag faktiskt inte vad som mer kan vara olagligt.

Uppenbarligen är det inte förbjudet att ta med ett lik in på en fotbollsmatch. Inte i Colombia i alla fall. En 17-årig supporter till laget Cucuta Deportivo sköts ihjäl och som en sista hyllning snodde hans vänner kistan med kroppen i och tog med på matchen mellan favoritlaget och Envigado. Någonstans förstår jag handlingen. En helt morbid handling men hyllningen är fin. På ett annorlunda sätt. Jag tycker naturligtvis att det var helt uppåt väggarna. Vad tycker den avlidnes familj? Hade jag velat bli inburen på Anfield i en kista för att få vara med om en sista match med Liverpool?

Nej absolut inte.

Beställde två nya skivor från Ginza igår. När vi var i Bovallstrand förra helgen insåg jag att jag gett hela min samling med Led Zeppelin till pappa. För en kort stund försökte jag komma på varför jag hade gjort det men kom inte på något vettigt svar så jag gav upp och konstaterade att det var bara att handla igen. Så igår blev första från 1969 beställd. en kompis som tyckte att han hade för dåligt med skivor kom på den smarta idén att han varje månad köpte en ny och en gammal skiva. Jag kopierade taktiken igår och slängde på Devildrivers senaste. Förhoppningsvis landar beställningen i lådan redan imorgon.

I brist på intressant sport hamnade jag framför hockeyns kvalserie igår. Växjö mot Södertälje. Grymt imponerande av Växjö att tvåla till SSK måste jag säga. Det verkar som att resan för att hålla sig kvar i högsta serien inte blir så enkel som Södertälje och MoDo trott.

Handbollsmöte idag efter jobbet. Ska bli spännande.

Efter måndag men före onsdag? No shit Sherlook! Dessutom är tisdag veckans andra dag och alla vet ju att nummer två är den förste förloraren.

Idag lyssnar jag på : Graveyard – Hisingen blues

Similar Posts