bovallstrand-havet-båt

En dag i taget

Ni vet de där kvällarna när man inte kan somna. Idag är en sån.

Precis när jag skrev rubriken så insåg jag att det lät lite allvarligt. Det är det inte. Eller inte mer än för de flesta i alla fall. Så klart jag också är lätt nervös över den pågående situationen. Så klart att jag också funderar över hur det här ska gå och vad som kommer hända. Men vet ni. I grund och botten så tror jag att det kommer komma något bra ur det här.

Vad händer då? Jag har varit halvkass på att skriva av mig här. Så här kommer en snabb recap. Igen.

Jag jobbar sedan i oktober på Fyrstadsgruppen. Titeln är marknadsassisten och det innebär att jag jobbar med marknadsföring. Både internt för alla bolag i gruppen men vi har också externa kunder. Ett ombytligt och inte alls enformigt jobb skulle man kunna säga. Exakt som jag gillar det och ganska exakt så som jag hade planer för Sandström Event & Profils verksamhet. Det innebär alltså att jag är anställd och driver eget i samma bransch fast på lite olika nivåer. Krock? Nej det fungerar faktiskt ganska bra.

Det är bara en sak som gnager mig. Från början fick jag en tidsbestämd anställning på sex månader. Lite som en provanställning förutom att den avslutades 31 mars och övergick då inte automatiskt i en tillsvidareanställning. Fair enough kände jag. Det som slängt lite grus i maskineriet är att på grund av rådande virusläge i världen blev min anställning ”bara” förlängd med två månader. Tacksam över att den blev förlängd över huvud taget men två månader… Nja känns så där.

Vad händer då? Det är en rimlig och väldigt bra fråga. Jag har i många år drömt om att klara mig själv. Ha friheten att jobba när jag vill och inte när någon annan vill. Det där sista är ju lite glorifierande när det kommer till egna företagare men kan man hålla det på en lagom nivå så hade jag trivts väldigt bra. En dröm hade ju varit att kunna lyfta en normal lön men kanske jobba sex timmar per dag. Till exempel. Att få mer tid med familjen hade varit riktigt nice.

När händer det då? Ytterligare en fruktansvärt rimlig och relevant fråga. Det enda jag vet är att jag inte vet. Jag vet inte om jag har jobb efter 31 maj. Eller rättare sagt jag vet inte vad jag kommer jobba med efter 31 maj. Att jag kommer jobba är väl klart men jag vet att jag inte har en anställning efter 31 maj. Kommer jag ha det? Åter en helt rimlig och rätt fråga. Jag väljer att svara ”På A säger jag B, på B säger jag A och på C vet jag inte.”

Är det solklart?

En normal lön? Vad är det?

Sex timmar om dagen? Som egenföretagare? Vem försöker jag lura?

Whitesnake – Here I go again (live @ at the Hammersmith Apollo in London 2004)

Similar Posts