En avslappnad insikt

| |

Lästid: 3 minuter

Nu är det lite drygt fyra år sedan jag sade upp mig från Radiosporten. Samtidigt som det just då var ett relativt enkelt beslut så var det också ett av de svårare jag tagit. Att få prata i radio och dessutom om sport är en oslagbar kombination. Så här med fyra år av lediga söndagar kan jag säga att jag gjorde helt rätt.

En fika på Snäckan föranledde en väldigt trevlig lördag. Först en pilsner i solen ute på Gustavsberg och sen några kalla i trädgården hos F och J. Kvällen avslutades redan klockan åtta vilket faktiskt inte gjorde något. En hel dag med trevligheter var alldeles lagom. Soffan blev nästa anhalt och där väcktes Tomas av finaste H:et när hon kom hem från jobbet.

Idag då? Frukosten är avklarad och snart ska man väl släpa sig in i duschen. Sen står Coop på schemat. Kylen är snart tom och behöver påfyllning. Tror minsann att H vill gå en sväng i affärerna också. I det avseendet är jag nog inte som vanliga grabbar tror jag. Inte för att jag tycker det är roligt men jag har absolut inget mot det. Det är snarare så att jag faktiskt kan tycka att det är lite trivsamt. Sambon blir glad och jag får vara tillsammans med henne när hon är glad. Det räcker för mig.

Sen hoppas jag att det kan bli en liten promenad med kameran och ett besök hos morfar. Imorgon ska han flytta in på Österängen och jag är i Göteborg så jag vill passa på att träffa honom innan. Det är inte roligt att komma till insikten att morfar är gammal och sjuk. Att den där dagen är nära. Men det är ju så det är. Naturens gång så att säga. Fast det gör det inte roligt ändå.

Det är dessutom fotboll klockan fem. Manchester United mot Chelsea. Premier League ska avgöras. Det tråkiga är att matchen spelas på Old Trafford. Det finns inte en chans i hela världen att Chelsea vinner på Uniteds hemmaplan när det handlar om en helt avgörande match. Jag har sagt det förr och jag kan säga det igen. Det finns två lag som i 99 av 100 matcher har domsluten med sig. Det ena är Barcelona och det andra är just Manchester United.

Tro mig när jag säger att dagens match är inte den hundrade.

Göteborg imorgon och möte med BASF. Hade det handlat om gamla C60-band istället för kakel hade det varit oerhört mycket tuffare. Men det är trots allt BASF.

Nej F och J är inte tillsammans. De bara råkar bo i samma hus.

Chelseas Salomon Kalou väljer fotboll före sex. ”Det är ju 90 minuter ren njutning vilket man inte alltid kan säga som sex.” Med glimten i ögat så måste jag nästan hålla med.

Zlatans vann Serie A med Milan igår och det var hans åttonde serieseger. På raken. Det är stort. Grattis!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Q29YR5-t3gg]
Cat Stevens – Father And Son
Föregående

Grå. Svart. Vitt.

Glas och porslin i fruktstället

Nästa