2013-04-06_iko_carlstad-united-0708
|

Det som såg så ljust ut

Låt mig börja med några ord om kvällens fotbollsmatch. Oddevold tog emot Qviding hemma på Rimnersvallen och det är väl inte fel att påstå att det var upplagt för IKO att åter klättra upp i serieledning. Vi gör dessutom 1-0 efter tre minuter och radar upp målchanser. Då kunde det väl bara sluta på ett sätt? Just det. Qviding vänder och gör 1-2 i 94 minuten.

Nu såg jag inte matchen men tydligen är kvitteringen en bjudning från vår målvakt. Igen. Om jag räknat rätt så är det tredje tavlan på sex matcher. Det är inte okej.

Så till lite viktigare ämnen. Hela Europa är i någon form av kris och folk är uppenbarligen väldigt missnöjda med främst EU och invandringspolitiken som drivs i respektive land. Jag är inte jätteförvånad. Chockad och ledsen över ignoransen och omänskligheten men inte förvånad. Nu vet jag inte så mycket om hur det fungerar i andra länder men så länge som alla andra partier i Sverige konsekvent vägrar ta debatten och avfärdar SD som rasister så kommer partiet finnas och tyvärr mest troligt växa.

Jag sitter naturligtvis inte på någon sanning utan kan bara skriva vad jag tror. Och jag tror att välfärden och omsorgen måste bli bättre. Jag tror att vi måste satsa mer på våra barn och unga. Jag tror att vi måste ta hand om våra äldre. Jag är helt övertygad om att vi måste bli bättre på att ta hand om varandra. Och vi måste ta debatten med SD. Att förneka deras partistatus är att blunda för omkring var tionde människas röst och åsikt. Och det är inte okej för alla är ju som bekant lika mycket värda. Min känsla är, återigen, att det är bättre att diskutera och ta debatten och på det sättet förstå varför ett parti som SD kan få så många röster.

Så nu har jag ventilerat lite. Jag är precis lika frustrerad och bedrövad som de flesta andra. Men jag är inte förvånad.

Similar Posts