Det finns alltid ett slut på det roliga

| | ,

Lästid: 3 minuter

Onsdag. För det är väl onsdag idag? Det är lätt att bli blind när man är ledig. Och snart är det slut på det roliga. På måndag är det dags att sätta sig i bilen och köra åtta mil söderut efter tre veckor på hemmaplan. Ska jag vara ärlig så känns det sådär. Inte att jag inte trivs på jobbet utan mer att jag kommer verkligen att sakna mina tjejer.

Som sagt så trivs jag på mitt jobb. Just nu hade det dock varit värt att vara hemma en stund till. Några månader eller så.

Jag har förvisso sparat rätt mycket semester så en eller ett par veckor till lär det bli i sommar. Sen har vi pratat om att försöka ta en tripp till hösten när vår nya familjemedlem är lite större.

Så sport då.

Ikväll spelas första semifinalen i europsmästerskapen. Nu har jag inte sett överdrivet många matcher men det jag har sett har varit riktigt bra. Så bra att jag skulle vilja påstå att det här är bästa mästerskapet på många år. Det verkar ju dessutom vara som så att den offensiva fotbollen har stått som segrare vid varje tillfälle. Det gillar jag. Spanien mot Portugal ikväll. Den sistnämnda nationen har fortfarande Nani och Pepe i laget så jag hejar på Spanien.

Det sägs att spanjorerna spelar tråkig fotboll. Vart då, undrar jag? I mina ögon är spanien ett av världens absolut bästa lag. De är så sjukt bra att motståndarna inte vågar bjuda upp till dans mot dem. Det är väl det som gör det kanske. It takes two to tango.

Men som sagt. Jag är nöjd så länge vi slipper ett nytt Grekland.

Och varför inte en liten hockeyfundering mitt i sommaren. Dick Axelsson till Frölunda? Nu råkar herr Axelsson besitta en av de största talangerna inom svensk ishockey så sett ur det perspektivet är det en grym värvning. Men. Dick Axelsson råkar också vara ägare till ett av de största egona inom dagens ishockey. Det är där skon klämmer.

För att citera Leif Boork. ”Detroit, MoDo, Färjestad, Djurgården… Det är dags att skärpa till sig nu Dick. Det kan inte bero på alla andra.”

Innan fotbollen ikväll ska kompis C komma och hälsa på tillsammans med dotter, son och blivande sambo. Jag tänker minsann bjuda på pannkakstårta. Bästaste H:et suckade lite åt mig och frågade om jag visste hur lång tid det tar att steka pannkakor.

Klart jag vet.

För snart tre veckor sedan gick jag på semester som sambo och fortfarande rätt ovetande om känslan av att bilda familj. Nu sitter jag här. Nybliven pappa och stoltast i stan. Och snart inte alls ledig längre. Jag gnäller absolut inte. Jag är en av jordens mest lyckligt lottade. Vi har fått en välskapt dotter och jag har äran att få komma hem till henne och den finaste sambon varje dag.

Jag börjar förstå innebörden av sann lycka!

We will not fall, because we have each other
We will not fall, because we are brothers
We will not fall, because we have love
We will not fall, because we will rise above

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_gVdi6sizeY&hd=1]
Shinedown – Unity

Föregående

Oddevold vs. FC Trollhättan (4-2) i bilder…

Torsdagspromenad i soligt Uddevalla

Nästa