Det börjar bli rätt mycket nu

| | ,

Första dagen på jobbet efter semestern och det var väl nästan precis som jag hade förväntat mig. En miljon saker att ta tag i. Förutom allt jag visste om som det var att göra tillkom det ytterligare några grejer. Returer som inte gick att spåra. Fakturor som inte kommit fram eller som inte skulle betalas. Adressurval som skulle sorteras efter postnnummer och sen även fördelas per postnummer. Och så vidare.

Jag löste nästan allt.

Som väntat så finns det massa käppar i hjulet vad gäller min renovering, För er som inte varit med så kommer här en snabb resumé:

För snart ett år sedan fick jag se lägenheten under min efter att de renoverat den. Nytt golv och nytt på väggarna i hela lägenheten. Nytt och större kök som innehåller spisfläkt och diskmaskin. Helkaklat badrum med golvvärme. Ja det räcker väl så. Allt det här för ynka 600 kronor mer i månaden. Jag ringde min hyresvärd och sa att jag ville minsann också ha min lägenhet renoverad. Först fick jag svaret att de inte skulle renovera för någon som bodde kvar. Det skulle bli så dyrt eftersom de var tvugna att ordna boende åt mig under tiden. När jag erbjöd mig att lösa boendet så sa han att det inte var aktuellt under året då budgeten var slut utan vi skulle kolla på det nästa år. I år alltså.

Jag ringde till honom i slutet av januari för att kolla läget och då tyckte han att det var lite tidigt. Lite skämtsamt sa jag att även december tillhörde ju faktiskt det här året. Då var svaret att så länge skulle jag inte behöva vänta. Jag ringde tillbaks i april/maj. Då var svaret att det skulle renoveras en annan lägenhet i augusti, och jag citerar ”då hade det ju passat att ta båda på samma gång”. Slut citat.

Är det bara jag som hade tolkat det som att de skulle renovera lägenheten i augusti?

I fredags damp det ner en lapp i min brevlåda. Informationen var att det skulle bilas upp ett badrum i trappuppgången och det kanske kan bli lite stökigt. Nu på onsdag. Min fundering blev ju genast att det var dags nu. Men icke. Eller. I morse sprang jag på min hyresvärd och frågade när det skulle börja. Och nu är det annat liv i luckan. Helt plötsligt har han aldrig sagt att de SKA renovera min lägenhet. Ordet ska var väldigt viktigt i sammanhanget. Efter några turer fram och tillbaks har vi kommit fram till att de ska räkna på hur mycket min hyra kommer höjas. Känns lite som att det är en återvändsgränd det här.

Jag är med på att han aldrig använt ordet ska. Men som sagt. Han har ju öppnat för fri tolkning lite mer än en gång.

Vad är värt att betala för en hyresrätt mitt  stan? Fyra tusen? Fyra och ett halvt? Sen börjar det nästan blir läge att titta på bostadsrätt istället.

Lite roligt är det att min hyresvärd var inne i lägenheten för besiktiga idag. Hans slutsats var att det inte var så mycket fel på den. Inte mer än att det inte är gjort en sak med lägenheten sedan kåken byggdes.

1961.

Efter mitt samtal med husägaren idag så har jag faktiskt anmält intresse hos lite andra hyresvärdar. Även om det kommer bli svårt att hitta ett bättre läge. Jag menar. Jag har ju ändå packat nästan allt och flyttat hem till kompis C.

Börjar känna stressen över katalogutskicket. Nästan en kvarts miljon ska ut. Och allt ligger på mitt skrivbord.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cgqOSCgc8xc]
Damien Rice – 9 Crimes
Föregående

Härlig avslutning på semestern

En regnig helg i Stockholm – Igen!

Nästa