Det är roligt med fördomsfullhet

| | , ,

Lästid: 3 minuter

Lördag. Strålande solsken och enligt uppgift sexton minusgrader. Det börjar bli kallt på riktigt nu. Fast som jag sagt tidigare så är det helt okej. Kollade på någon form av prognos för kommande vecka och det verkar minsann som att kylan ska hålla i sig. Trevligt. Då kan det ju få bli en vit jul i år.

Sitter och väntar på hela syskonskaran. Dels ska vi för en gång skull titta på Liverpool på samma tv. Vi brukar se samma matcher men med en si sådär fem mils mellanrum. Den matchen börjar kvart i två. Undrar om man kan lura med dem på handboll efteråt?

Innan fotbollen ska vi göra lite hemligt projekt. Hemligt för att jag ju faktiskt inte vet vem som läser de här sidorna. Det kan ju vara min mamma till exempel och då vill vi ju inte avslöja för mycket. Redan idag alltså. Att mormor och morfar eller farmor och farfar skulle vara här inne och läsa ser jag som högst osannoligt. Inte för att jag är fördomsfull och inte tror att pensionärer klarar av internet. Jag vet att just de här pensionärerna inte gör det.

Sen måste vi ta upp gårdagens frågesport. Soffan briljerade och drog in hela 27 poäng. Och C fick trycka in sin första tia efter imponerande resonemang. Delad andraplats efter Filip Hammar och Fredrik Vikingsson. Det är inte så illa. Filip Hammar är förövrigt min nya idol. Man ser ju på de här två lustigkurrarna som två rätt puckade individer. Men så är det ju inte. Inte någonstans faktiskt.

Liverpool idag då. Har letat lite efter en startuppställning. Eller åtminstonde en trupp. Fast det sistnämnda säger egentligen inte så mycket. Portsmouth på bortaplan ska väl normalt sett vara en walk in the park. Fast den här hösten känns ingen match säker. Debreschen? Jag måste ändå tro att vi tar tre poäng idag. Jag hoppas också att Aquilani får spela från start. Hur ska killen bli match-fit om han aldrig får spela? Dessutom har Lucas inte varit helt övertygande det sista. Han inledde säsongen strålande men nu har det gått lite i stå. Vi behöver få in lite kreativitet bakom Gerrard också och då tror jag att Aquilani hade gjort sig bra.

Om jag fick vara coach för Liverpool och hela truppen var frisk så hade jag spelat så här: Reina – Johnson, Carra, Agger, Aurelio – Aquilani, Mascherano – Kuyt, Gerrard, Benayuon – Torres.

Lätt som en plätt.

Kan berätta en liten historia om när Tomas var arena-ansvarig under Kalles Kaviar Cup. Det här var några år sedan så säg att jag var runt 20 år. Jag satt och skulle skicka iväg ett resultatmail när en av tjejerna i kiosken kommer in på kansliet. Hon kan ha varit 15. På frågan vad jag gör svarar jag att jag skickar ett mail. Då utbrister hon ”Va? Är inte du lite för gammal för sånt..?”

Fördomsfull? Jag? Å nej inte då.

Ibland blir man påmind om saker som man trodde att man lagt bakom sig. Saker som man inte trodde skulle påverka något mer. Men ibland har man fel också.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kPBzTxZQG5Q]
3 Doors Down – Here Without You

Föregående

Filip Hammar är min nya idol

A walk in the park?

Nästa