Den här dagen som började så bra

| | ,

 

Jag ska ta det från början. I morse vaknade jag som vanligt och gick upp till toaletten. Som vanligt satte jag mig ner och kissade. Och precis som vanligt scrollade jag genom min Facebook-feed. Ska jag vara helt ärlig så känner jag mig inte speciellt konstig eller udda. Tror att det där kan vara Svenssons vanligaste morgonrutiner. Det som gjorde den här morgonen lite mer speciell än någon annan var en status i flödet.

Någon hade lagt upp en bild på Nocturnal Rites senaste album (The 8th Sin, 2007) och taggat sångaren Johnny Lindqvist med frågan om när nästa platta kommer. Jag har levt med vetskapen att det här bandet tyvärr inte existerar så mycket längre. Döm om min förvåning när jag mitt i morgonkissen får läsa sångarens svar.

There will be a new album!”

Men va!? Det kommer ett nytt album med Nocturnal Rites. Svårslagen start på den dagen.

Men det skulle komma mer. Inte mer coola nyheter men mer bra grejer. En av mina morgonrutiner är att svänga förbi byns trevligaste korvgubbe och snacka fotboll, musik och andra världsliga saker. Man kan kalla honom kioskägare också. Eller Pressbyrå-föreståndare. Jag gillar dock korvgubbe bäst. Hur som helst.

Mitt i dagens musiksnack avslöjade jag min okunskap om orkestern Danzig. Alla känner till låten Mother och jag har naturligtvis hört Dirty Black Summer också. Men sen är det nog stopp. Min kompis korvgubben visade sig vara ett stort och långvarigt fan av ärad Glen och hans musicerande vänner. Det fick honom att verkligen gå igång och på riktigt såg jag glädjen i hans ögon när han fick slänga fram dänga efter dänga på Youtube.

Jag har lovat mig själv att lyssna på mer Danzig.

Det var dagens andra stora plus och då har alltså klockan inte ens passerat 07:00.

Och sen då.

Jo.

Jag skulle kunna rada upp ett och annat minustecken men väljer faktiskt att inte göra det. Det är liksom ingen som blir lyckligare av det. Allra minst jag. Vi fokuserar istället på dagens tredje plus.

Nya Sweden Rock Magazine i brevlådan. Inte nog med att dagens första nyhet var en god nyhet om kommande skivsläpp. På förstasidan på SRM kan man läsa ”Savatage smider planer för nästa år”. Det kommer bli trevlig kvällsläsning det här.

Om nu bara C More kan få ordning på sin app och sina sändningar så jag kan se klart på Frölunda – Rögle i SHL-premiären så är den här kvällen fullbordad.

När jag läst reportaget om Savatage.

Vi hörs kompisar!

Nocturnal Rites – Against The World

Föregående

Ibland lyser flitens lampa sådär gött

Alla dessa lockelser

Nästa