Dags att släppa hörnflaggan tjejer!

| |

Lästid: 3 minuter

Pontus Kåmark | Foto: SCANPIX & BETCLIC

För det första vill jag bara göra klart att jag är inget fan av Pontus Kåmark. Snarare tvärtom. Jag tycker att han är en ganska medioker expertkommentator. Dåliga analyser och konstiga uttalanden. Och dessutom är hans reklam för ett spelbolag så plump att jag mår lite dåligt.

Men. Den hetsjakt som blossat upp på herr Kåmark under pågående fotbolls-vm kan jag liksom inte ställa mig bakom. För er som inte varit med så började det hela efter matchen mot USA i gruppspelet. Vi vann med 2-1 men Kåmark var inte nöjd. Han sa helt enkelt vad han tyckte. Svenskorna spelade inte bra i andra halvlek. Han sa också det som precis alla kunde se. De svenska spelarna var överkörda av USA men vi lyckades ändå vinna och det var det som skulle stå i historieböckerna. Att vi vunnit med 2-1.

Jag tycker inte att Pontus var särskilt hård i sin kritik. Som sagt så sa han precis det som tv-bilderna visade. Men nu har det alltså gått så långt att han får sluta på TV 4. Ledning lägger fram hans något feltajmade ”Kärringbet-reklam” som anledning till att de inte vill samarbeta med honom längre. Jag tror att TV 4-ledningen är ett gäng (ursäkta uttrycket) kärringar och vågar inte stå emot mediedrevet.

Precis som jag sa från början så är jag inget fan av Pontus Kåmark. Han har i min mening haft ett rätt under hela sin karriär och det var matchen i matchen mot Romario i vm 1994. Men jag måste ändå säga att jag tycker att han kunde fått ett värdigare avslut än det här. Det är nästan så att jag hoppas att Viasat sajnar honom och att han lyfter sig och blir i klass med Strömberg & c:o.

Jag håller med Kåmark på samtliga punkter i hans kritik mot det svenska damlandslaget under vm. Semifinalen mot Japan är bara ett stort och fett streck för att understryka hur dåliga vi egentligen var. Och de positiva ord och känslor jag fick av och för damfotboll i början på vm är bortblåsta.

Okej han kanske har haft lite fler rätt än ett.

När ska det bli okej att kritisera en tjej? När ska vi sluta dalta? Har man gjort en dålig insats så ska man klara av att höra det också. Någon sa om Kåmark att ”den som ger sig in i leken, får leken tåla.” Det måste väl gälla kvinnliga utövare också?

Feministen Ida Ali-Lindqvists krönika kan vara det mest patetiska och bevis på okunnighet jag någonsin läst. Det är sådana inlägg i debatten som får en hel nation att skratta åt feministerna.

Ni kan läsa smörjan här:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/sport/article13295873.ab

En kopp kaffe och lite Queensrÿche på det.

Föregående

Morgonstund har kaffe i mun

Tänk att tre mil kan göra så mycket

Nästa