Dags att börja prata musik

| |

Jag har länge törstat efter att skriva mer om musik. Senaste inlägget dedikerat till musik skrevs 6 mars. Förra året. Alltså 6 mars 2020. Det är för dåligt.

Så vad gör vi åt det? Jo men vi börjar väl skriva om musik då.

Tillsammans med en kollega på jobba har jag kommit överens om att vi ska lyssna genom ett visst bands hela diskografi. Ett album per kväll och sen ska vi prata lite om det dagen efter. Känns som ett riktigt kul projekt och det kommer ge oss en chans att faktiskt lyssna in oss på sån musik man kanske inte riktigt gett chansen.

Först ut? Enligt mig ett av historiens mest överskattade band.

Queen.

Jag vet. Jag kommer få mycket skit för att ha den åsikten men spontant kan jag inte nämna så många band som varit lika varierande i kvalitet som Queen. Extremt höga toppar men också väldigt djupa dalar.

Jag ska dock erkänna att jag inte är speciellt inlyssnad på Queen. Jag kan hitsen men så mycket mer än så är det inte. Jo och de där fantastiskt dåliga låtarna som jag pratat om då.

Det ska bli mycket spännande det här. Vi börjar med första plattan.

Queen av Queen.

Jag återkommer imorgon med en åsikt.

Törsta efter att skriva om musik? Okej det låter väl kanske lite pretentiöst men ni fattar grejen.

Föregående

Tre dagar sen vilar jag

Queen – Queen (1973)

Nästa