|

Beslutsångest är en svår sak

Jag kunde inte hålla mig. Idag är dagen då In Flames släpper ett lätt efterlängtat album. Och det är första gången utan Jesper Strömblad. Jag var helt enkelt tvungen att dra igång Spotify och se i fall plattan lycktas hamna där redan nu. Men inte. I min värld hade det känts lite som fusk att lyssna med ett halvt öra under hela arbetsdagen. Eller så hade det varit orättvist mot jobbet då all fokus mest troligt hade hamnat på musiken. Jag har dock försökt att dämpa mina förväntningar på den här skivan. Herr Strömblad, som valde att kliva av tåget för ett år sedan, har varit rätt så bidragande till hela In Flames-soundet och nu när han inte är med längre så känns det som att det kan bli en liten kvalitetssänkning. Men hoppet är det sista som överger oss så innan jag fått stoppat i skivan i cd-spelaren och avnjutit alstret i soffan ska jag inte döma den.

Den där myskvällen med Sounds Of A Playground Fading lär ju inte inträffa ikväll hur som helst. Idag jobbar Tomas till klockan tre och en timme efter det ska jag vara hos optiker Liljelood och göra syntest. Det är fem år sedan jag kollade mina ögon och jag tror nog minsann att det kan behövas nya cola-bottnar. Problemet med att byta glasögon är ju att man helst inte vill ha likadana som man haft. Hur roligt är det? Men då återstår bara att välja nya. Och hur lätt är det? Man ska ändå upp med några tusingar så det gäller ju att det blir rätt. Och bra.

Det kan vara dagens i-landsproblem.

Efter ögondoktorn så är det rätt in i bilen och ner till Göteborg. Närmare bestämt Liseberg och gig med Danko Jones. Det tog ganska lång tid innan jag kom över att jag missade Danko när han var här i höstas och lirade på Trädgårn. Nu behöver jag inte vara ledsen längre för ikväll kan jag bocka av ytterligare en artist från listan med konserter jag inte sett. Jag hade gärna haft en ny och fin kamera så det kunde blivit några bilder att visa upp. Det kan det i och för sig bli ändå. Vi får se vad min gamla D50 klarar av helt enkelt.

Idag håller vi tummarna för att Ginza levererar.

Om Sounds Of A Playground Fading är katastrof så får man nog försöka se det som en Metallica-historia.

Load och Reload är trots allt två riktigt bra plattor.

Beroende av kaffe? Jag? Nej det kan jag väl aldrig tro.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xN82gSo85O4]
Danko Jones – Full Of Regrets

Similar Posts