Bageriet på Portobello Road

| |

Jag har några genres som jag är riktigt svag för. Feelgood-filmer som har med mat att göra är en av dem. Jag älskar filmer som Chef och Bränd. Även Råttatouille är ett litet mästervärk. Gemensam nämnare? Alla handlar om mat och man får en go känsla i kroppen.

Så passar Bageriet på Portobello Road in här? Ja det gör den nog trots att den börjar helt i motsatt ände av feelgood. Sarah ska förverkliga sin dröm att öppna ett bageri tillsammans med sin bardomsvän Isabella. Jag vill som vanligt inte spoila för mycket så låt oss nöja oss med att det inte riktigt blir så.

Istället faller bördan på dottern Clarissa som hoppar av dansskola och återupptar kontakten med sin mormor. Trots att jag jag kan hålla med om att det är en feelgood-film så lämnar den mig med blandade känslor. Det är en fin film som jag tror kan vara baserad på verkliga händelser.

Det var längesedan man funderade på det där med översättning av en film men hur de har fått ”Love Sarah” till ”Bageriet på Portobello Road” är jag inte helt säker på. Det kan ju vara som så att ”Kärlek Sarah” var en ganska kass filmtitel och inte sa någonting överhuvudtaget om vad filmen handlar om.

För visst handlar den om ett bageri på Portobello Road?

Föregående

Vett och etikett i trafiken

The little things

Nästa