Att raka sig med kniv – andra försöket

Rakkniv | FOTO: Tomas Sandström

I söndags var det premiär för rakning med kniv. Lite feg och väldigt stadig på handen gick jag lös med kniven över hals, haka och överläpp. Slutresultatet blev en icke godkänd rakning och två skärsår. Men jag var nöjd. Jag andades fortfarande och det var genom näsan och inte ett hål i strupen.

Döm om min förvåning när jag märkte att det nog var dags att dra kniven över kinden idag igen. Det kanske inte var alldeles nödvändigt men ni som börjat med old school shaving förstår nog min iver att få fortsätta mitt utövande. Så. Sagt och gjort. En varm dusch och ett jämt lager löddrad Palmolive stod jag där igen med kniven i handen.

Men.

Den här gången var jag faktiskt lite kaxig och trodde att det skulle gå bättre. Men icke. Det var än jobbigare att få till ett lagom tryck och lätt vinkel. Dagens prövning slutade med att gamla Gilette kom fram och fick färdigställa. Innan det hade jag lyckats åstakomma tre sår. Två på överläppen och ett på fingret.

På fingret?

Fråga inte.

Nog ska jag väl kunna lösa det här?

Jag tänker i alla fall inte ge upp!

Similar Posts